01 / 05 / 2024

Büyük kentlerde tersine göç dalgası başladı! En çok taşınmanın yaşandığı ilçeler hangileri?

Büyük kentlerde tersine göç dalgası başladı! En çok taşınmanın yaşandığı ilçeler hangileri?

Türkiye’yi sarsan depremlerden sonra İstanbul ve Ankara’da başlayan şehir içi göç dalgası hızlandı. 6 Şubat depreminin ardından İstanbul’da en fazla taşınma Küçükçekmece ve Ümraniye ilçelerinde yaşandı. Esenyurt, Pendik ve Maltepe’deki hareketlilik öne çıkarken, Ankara’da ise Çankaya dikkat çekti.



Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremin yarattığı yıkıcı etkiler sürerken, sağlam bina ve sağlam bölgede ikamet etme isteği İstanbul ve Ankara'daki göç hareketliliğini artırdı. 2023’ün üçüncü çeyreğinde her iki şehir de taşınma endeksinde son 2 yılın en yüksek değerine ulaştı. İstanbul'da Küçükçekmece ve Ümraniye en fazla taşınmanın meydana geldiği ilçeler olarak kayıtlara geçerken, Ankara'da ise Çankaya öne çıktı.

Gayrimenkul bilgi ve analitik şirketi REIDIN ve Enakliyat iş birliği ile hazırlanan taşınma hareketliliği raporuna göre, İstanbul Taşınma Endeksi 2023 üçüncü çeyrekte, ikinci çeyreğe kıyasla yüzde 10.40, geçen yılın aynı dönemine kıyasla da yüzde 90.65 oranında yükseldi. Endeks, 3’ncü çeyrekte, 73.0 ile son 2 senenin en yüksek değerine ulaştı. Endekse göre İstanbul Küçükçekmece yüzde 6.81 ile en fazla taşınan, yüzde 7.27 ile en hareketli ve yüzde 6.99 ile en fazla tercih edilen ilçe olarak kayıtlara geçti. Taşınma kategorisinde ilçeyi yüzde 6.35 oranıyla Ümraniye, yüzde 4.50 oranıyla Esenyurt, yüzde 4.45 oranıyla Pendik ve yüzde 4.35 ile Maltepe takip etti. En fazla tercih edilen ilçeler arasında Ümraniye, Üsküdar, Kadıköy ve Pendik listede yer aldı.

Büyük kentlerde tersine göç dalgası başladı! En çok taşınmanın yaşandığı ilçeler hangileri?

ETİMESGUT İKİNCİ

Sözcü’nün haberine göre,  Ankara  Taşınma Endeksi ise 2023’ün üçüncü çeyreğinde yüzde 28.83, 2022’nin aynı döneminde de yüzde 11.71 arttı. Son 2 senede endeksin en yüksek değere sahip olduğu dönem ise 126 ile 2023’ün üçüncü çeyreği oldu. Rapora göre Ankara'nın Çankaya ilçesi yüzde 24.24 oranıyla en fazla taşınan, yüzde 25.25 ile en hareketli, yüzde 22.36 oranıyla en çok tercih edilen ilçe olarak gerçekleşti. En fazla taşınan ilçeler kategorisinde ilçeyi yüzde 16.08 oranıyla Etimesgut, yüzde 14.45 oranıyla Yenimahalle, yüzde 10.72 ile Mamak, yüzde 10.26 ile Keçiören takip etti.

Büyük kentlerde tersine göç dalgası başladı! En çok taşınmanın yaşandığı ilçeler hangileri?

EN FAZLA TAŞINAN MAHALLE ATAKENT

Küçükçekmece'deki Atakent Mahallesi, İstanbul'da en fazla taşınan, en hareketli, en fazla tercih edilen mahalle olarak kayıtlara geçti. Ankara'da da Etimesgut'un Eryaman Mahallesi en fazla taşınan mahalle oldu. REIDIN Veri Araştırma Yöneticisi Burcu Köksal, “Rapor, İstanbul ve Ankara'da taşınma hareketliliğinin hızlanarak sürdüğünü gösteriyor. İstanbul'da Küçükçekmece ve Ümraniye en fazla taşınan ilçeler olarak dikkat çekiyorlar” dedi.

Emlakçılar Odası Başkanı resmen açıkladı! O ilde kira fiyatları düştü!

Kentsel dönüşümde önemli bir aşama tamamlandı! Hak sahipleri tapularını alacak!

Konut kiralama platformu Airbnb’nin 835,5 milyon dolarına el konulacak!


Geri Dön