28 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümde önemli bir aşama tamamlandı! Hak sahipleri tapularını alacak!

Kentsel dönüşümde önemli bir aşama tamamlandı! Hak sahipleri tapularını alacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü kentsel dönüşüm projelerinde önemli bir aşama daha sona erdi. Belediyenin dönüşüm çalışmalarına devam ettiği Karşıyaka Örnekköy’de ikinci etapta binaların yapımı tamamlandı. Hak sahipleri, tapularının Belediye Başkanı Tunç Soyer’in elinden alacak.



İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde 100 anlaşma, belediye garantörlüğü, yerinde dönüşüm ve kooperatifçilik modeliyle çalışma gerçekleştirdiği Karşıyaka Örnekköy Kentsel Dönüşüm projesi doğrultusunda ikinci etabın sonuna gelindi. 2020 senesinde Örnekköy’de 143 bağımsız birimi hak sahiplerine teslim eden  İzmir  Büyükşehir Belediyesi, projenin ikinci etabında da 170 konut ve 20 işyerinden oluşan 190 bağımsız bölümün yapım sürecini bitirdi. İkinci etabın tapuları, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ev sahipliğinde 11 Kasım Cumartesi günü saat 10.00’da düzenlenecek törenle hak sahiplerine verilecek.

 Kentsel dönüşümde önemli bir aşama tamamlandı! Hak sahipleri tapularını alacak!

ALTI BÖLGEDE ÇALIŞMA SÜRÜYOR

Örnekköy’de yaklaşık bin 600 bağımsız birimin bulunduğu 3’üncü, 4’üncü ve 5’inci etaplardaki yapım süreçlerine ise tüm hızıyla devam ediliyor. Aynı zamanda, İzmir Büyükşehir Belediyesi yüzde 100 uzlaşı, belediye garantörlüğü, yerinde dönüşüm ilkeleriyle şehir genelinde Gaziemir, Ege Mahallesi, Uzundere, Ballıkuyu, Çiğli Güzeltepe ve bunun yanı sıra, Örnekköy’de olmak üzere 6 bölgede dönüşüm çalışmalarını sürdürüyor.

KENTSEL DÖNÜŞÜM KANUN TEKLİFİ YASALAŞTI

Öte yandan, kentsel dönüşüme ilişkin yasa teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Düzenlemeyle, dönüşüm için karar alma mekanizmaları kolay hale getirilecek ve aynı zamanda, tahliye ve yıkım süreçleri hızlandırılacak.  

Bahsi geçen yasayla, 6 Şubat 2023'te yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle genel hayata etkili afet bölgesi olarak kabul edilen yerlerde, söz konusu depremlerin ve akabinde yaşanan depremlerin etkisiyle ortaya çıkan hasarlarla bağlantılı olması kaydıyla, hak sahipliğine dair işlemler hariç olmak üzere hasar tespit raporlarına dayalı olarak tesis edilen idari işlemlere karşı açılan iptal davalarında yeni usuller getiriliyor. Buna göre, ilgili düzenlemeyle yargı süreçlerinin hızlandırılması amaçlanıyor.

 Kentsel dönüşümde önemli bir aşama tamamlandı! Hak sahipleri tapularını alacak!

Aynı zamanda, yasayla 10 gün içinde ilk inceleme yapılacak ve dava dilekçesi ile ekleri tebliğe çıkarılacak. Savunma verme süresi dava dilekçesinin tebliğinden itibaren 15 gün olarak gerçekleşecek. Bu süre bir defaya mahsus olmak üzere en fazla 10 gün uzatılma hakkı doğacak. Savunmanın verilmesi veya savunma verme zamanının sona ermesiyle dosya tekemmül etmiş sayılacak.

Kentsel dönüşüm düzenlemesi resmen yasalaştı!

Vali Toraman, inşası devam eden deprem konutlarına ilişkin incelemelerde bulundu!

Kentsel dönüşüm kanunuyla risk azaltmada çok daha hızlı hareket edilecek!

Geri Dön