09 / 05 / 2024

abd inşaat istihdam oranı

abd inşaat istihdam oranı

ABD Çalışma Bakanlığı, Mart ayına ilişkin istihdam raporunu açıkladı. Raporda yer alan verilere göre inşaat sektöründe istihdam arttı. 

İnşaat sektöründe istihdam yüzde 12,3 arttı!

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında istihdam endeksi, 2021 yılı 3. çeyreğinde bir önceki senenin aynı çeyreğine göre yüzde 9,9 yükseldi. Sadece inşaat sektöründe yüzde 12,3 artış yaşandı.  

ABD'de inşaat harcamaları Eylül ayında düştü!

Merakla beklenen rakamlara göre, ABD'de inşaat harcamaları, Eylül 2021'de aylık bazda yüzde 0,5 azaldı.

ABD'de inşaat harcamaları yüzde 9 arttı!

Merakla beklenen rakamlara göre ABD'de inşaat harcamaları, Temmuz 2021'de aylık bazda yüzde 0,3 artış gösterdi.

İnşaat sektörü istihdam kaybını ortadan kaldırdı!

Koronavirüs salgını ile beraber artan işsizlik Haziran ayında gerileme yaşadı. Analistler inşaat sektörünün istihdam kaybını büyük ölçüde azalttığını dile getirdi.

ABD'de inşaat harcamaları 0,1 arttı!

ABD'de inşaat harcamaları Haziran ayında aylık olarak 0,1 yükseldi.

2020-2021 yıllarında istihdam eden inşaat mezunlarının sayısı TBMM'de!

Bakanlığın 2020-2021 yıllarında istihdam ettiği inşaat, makine, harita ve yapı denetimi önlisans mezunları meclis gündemine taşındı. MHP'li Kaşıkçı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Faik Öztrak'tan inşaat sektörü istihdamı açıklaması!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, 2019 ve 2020 yıllarında 1 milyon 926 bin kişinin işsiz kaldığını ifade etti. Öztrak, inşaat ve tarım istihdamındaki artışların sınırlı olduğunu kaydetti.

ABD'de inşaat harcamaları Mart'ta beklentilerin altında yükseldi!

ABD'deki inşaat harcamaları verileri açıklandı. Verilere göre, Mart 2021'de inşaat harcamaları aylık bazda yüzde 0,2 arttı ve piyasa beklentilerinden daha az yükseldi.

ABD inşaat sektöründe istihdam arttı!

ABD Merkez Bankası tarafından hazırlanan "Bej Kitap" raporunda istihdam artışının hızının endüstriye göre değişiklik gösterdiği, genellikle imalat, inşaat, eğlence ve konaklama sektörlerinde güçlü artışlar gözlendiği belirtildi.

İnşaat sektöründe istihdam arttı! 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Şubat ayı istihdam rakamlarını açıkladı. Açıklanan rakamlara göre; inşaat sektöründe 37 bin kişi artış yaşandı. 

ABD'de inşaat sektöründe istihdam arttı!

ABD Çalışma Bakanlığı, Mart ayına ilişkin istihdam raporunu açıkladı. Raporda yer alan verilere göre inşaat sektöründe istihdam arttı. 

ABD'de inşaat harcamaları Şubat ayında beklenenden az düştü!

ABD'de inşaat harcamaları, Şubat ayında aylık yüzde 0,8 azalarak piyasa beklentilerinin altında düşüş gösterdi.

İnşaat sektöründe istihdamın artması bekleniyor!

ManpowerGroup İstihdama Genel Bakış Araştırması'na göre, 2021'nin ikinci çeyreğinde istihdamın artması bekleniyor. İstihdamın artacağı sektörler arasında inşaat sektörü de bulunuyor. 

abd inşaat istihdam oranı Haberi

abd inşaat istihdam oranı

ABD Çalışma Bakanlığı, 2021 Mart ayına yönelik istihdam raporunu yayınladı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; ABD'de tarım dışı istihdam, Mart ayında 916 bin kişi artarak Ağustos 2020'den bu yana en yüksek artışı gösterirken, işsizlik oranı yüzde 6'ya geriledi.

Koronavirüs salgınında artan vaka sayıları ve sıkılaştırılan önlemlerin etkisiyle geçen yılın sonunda azalış gösteren istihdam, ocak ve şubat aylarının ardından martta da aşılama çalışmaları, vaka sayılarındaki düşüş, salgına karşı alınan önlemlerin gevşetilmeye başlanması ve hükümetin sağladığı desteklerin etkisiyle toparlanma eğilimine devam etti. 

Bu dönemde istihdam artışının en çok görüldüğü sektör, eğlence, konaklama, eğitim ve inşaat oldu.

Tarım dışı istihdam rakamlarına ilişkin ocak ve şubat ayı verilerinde ise revizyona gidildi. Buna göre, ocakta tarım dışı istihdamdaki artış 166 binden 233 bine, şubat ayı...