07 / 05 / 2024

abd kongre

abd kongre

İstanbul, sektörde pazarın yüzde 25'ni elinde bulunduran ABD'deki kongreleri almak istiyor. İstanbul, dünyanın kongre merkezi olma yolunda ilerliyor. İstanbul'da 2016 ile 2017 yılı için 35 kongrenin yapılması kesinleşti.

Kongre'den, Bernanke'ye ''niye kurtardın'' sorgusu

Kongre, ABD Merkez Bankası'nın Bear Stearns'e yönelik uyguladığı kurtarma operasyonunu inceliyor. Fed yetkilileri 3 Nisan'da Kongre'ye hesap verecek.

ABD borç krizine girdi! 5 Haziran dönüm noktası!

​​​​​​​ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, borç limitinin 5 Haziran tarihine kadar yükseltilmemesi veya askıya alınmaması durumunda hazinenin yükümlülüklerini yerine getirmek için kaynaklarının yetersiz kalacağının öngörüldüğünü belirtti. Yellen, Kongre'nin en kısa sürede harekete geçmesini talep etti.

Türk müteahhitler için ABD pazarı açıldı!

ABD'de altyapı yatırımları için 3.5 trilyon dolarlık bütçeye Kongre'den onay verildi. ATBD Council Onursal Başkanı Uğur Terzioğlu, bu yatırımların Türk müteahhitler için büyük fırsat olduğunu dile getirdi. 

ABD'nin SPK'sından kripto paralar için uyarı!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, kripto para piyasalarını mümkün olan en üst düzeyde denetleyeceklerine dikkat çekerek Kongre'ye kripto para piyasasının regülasyonuna ilişkin daha fazla yetki ve kaynak sağlama çağrısı yaptı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'ndan kripto paraların regülasyonu için çağrı!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Başkanı Gensler,  kripto para piyasalarını yüksek düzeyde denetleyeceklerini dile getirerek  Kongre'ye kripto para piyasasının regülasyonu için kaynak sağlanması konusunda çağrı yaptı.

James Murray: ABD'de Beyaz Saray’ın replikası yapılsın!

ABD Gizli Servis Direktörü James Murray, katıldığı bir kongrede 6 Ocak Kongre baskınında olanlara benzer güvenlik açıklarının engellenmesi amacıyla eğitim için Beyaz Saray’ın replikasının, yani bir benzerinin inşa edilmesini istedi.

Ünlü emlakçı Jenna Ryan, Kongre baskınına özel jetiyle gitmiş!

ABD’de olmak üzere tüm dünyada büyük yankı uyandıran Kongre baskınıyla ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıkıyor. Ünlü emlakçı Jenna Ryan'ın baskına katıldıktan sonra sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı paylaşımlar büyük  tepki topladı.

Washington Kongre Merkezi hastane oluyor!

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), başkent Washington DC'de yer alan Washington Kongre Merkezi'ni hastaneye çeviriyor.

ABD Dış İlişkiler Komitesi Başkanı'ndan S-400 açıklaması!

ABD Senatosu'na bağlı Dış İlişkiler Komitesi'nin Cumhuriyetçi Başkanı Jim Risch, Kongre üyelerinin Türkiye'ye S-400'ler nedeni ile yaptırım öngören tasarıyı geçirmelerini istemediğini aktardı.

Şahinbey Kongre ve Kültür Merkezi Gaziantep'te açılacak!

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül Gaziantep Şahinbey ilçesinde bulunan Doğu ve Güneydoğu’nun en büyük kongre merkezi olacak olan Şahinbey Kongre ve Kültür Merkezi'ni ziyaret etti. Abdülhamit Gül kongre merkezi için "Gaziantep’i cazibe merkezi haline getirecek önemli bir katkı sağlayacak" dedi.

İstanbul,ABD'deki kongreleri almak istiyor!

İstanbul, sektörde pazarın yüzde 25'ni elinde bulunduran ABD'deki kongreleri almak istiyor. İstanbul, dünyanın kongre merkezi olma yolunda ilerliyor. İstanbul'da 2016 ile 2017 yılı için 35 kongrenin yapılması kesinleşti.

150 yıllık ABD Kongresi’nin kubbesi onarılıyor!

ABD Kongresi’nin tarihi kubbesinin onarımına dün başlandı. Kongre’nin yaklaşık 150 yıl önce inşa edilen ikonik bölümü olan kubbesinin restorasyon hazırlıklarına bu yılın bahar aylarında başlanmıştı.

ABD enerji fiyatlarını düşürecek!

ABD hükümetinin, ham petrol ihracatı üzerindeki yasağı kaldırmak için kasımda yapılacak Kongre seçimlerinden sonra harekete geçmesini bekleyen uzmanlar, yasağın kaldırılmasının küresel petrol fiyatlarını düşüreceğini öngörüyor...

ABD'deki kamu binalarını işgal etmeye çalışan 300 kişi gözaltına alındı!

ABD'nin California eyaleti Oakland kentinde bir kongre binası, belediye binası ve kamu binalarını işgal etmeye çalışan göstericilerden gözaltına alınanların sayısının 300'e yükseldiği bildirildi.

abd kongre Haberi

abd kongre

İstanbul'un kongre hedefi büyüyor. İstanbul'da 2016 ile 2017 yılı için 35 kongrenin yapılmasının kesinleştiğini, etkinlik tarihi yakınlaştıkça bu sayıların değişebileceğini dile getiren Yavuz, marka değeri yüksek, tarihi ve kültürüyle doğal bir cazibeye sahip İstanbul'un imajının çok iyi olduğunu, kentin kongre turizminde avantajlarının bulunduğunu vurguladı. 


Dünyanın kongre merkezi olma yolunda ilerleyen ve büyük organizasyonlarda dünya birinciliğini 3 yıldır kaptırmayan İstanbul, sektörde pazarın yüzde 25'ni elinde bulunduran Amerika'daki kongreleri almak için atağa geçmeye hazırlanıyor. 


İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu (ICVB) Genel Müdürü Özgül Özkan Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kongre turizminin hem keyifli hem de çok gelir getiren bir iş olduğunu söyledi. Dünyadaki insan hareketliliğinin yaklaşık üçte birini, kongre ve toplantı amaçlı dolaşan insanlarından oluştuğunu belirten Yavuz, kongre turizminin kentlerin ekonomisinde önemli yer...