03 / 05 / 2024

ABD sosyal konut yasakları

ABD sosyal konut yasakları

ABD İskan ve Şehircilik Bakanlığı (HUD), ülke genelinde devlet tarafından sübvanse edilen sosyal konutlarda sigara ve tütün ürünlerinin yasaklanacağını duyurdu.

TOKİ 50 bin sosyal konut için teslimler yarın başlıyor!

TOKİ'nin 67 ilde 140 projede başlattığı 50 bin sosyal konut projesinde hak sahipleri belli oldu. Projede ilk teslimler yarın Kuzeykent projesinde başlayacak.

TOKİ 50 bin sosyal konut için ilk teslim 2 gün sonra!

TOKİ tarafından 67 ilde 140 projede hayata geçirilen 50 bin yeni sosyal konut projesinde hak sahipleri belli oldu. Proje kapsamında ilk teslimler 26 Ağustos günü başlıyor.

TOKİ 50 bin sosyal konut için hak sahipleri belirlendi!

TOKİ tarafından 67 ilde 140 projede hayata geçirilen 50 bin sosyal konut için kura çekimi tamamlandı ve hak sahipleri belli oldu. 140 projeden 40'ının ise ihalesi gerçekleşti ve inşaatına başlandı.

Ucuz sosyal konut tahsisiyle sorunlar çözülecek!

Günümüzün küreselleşmiş şehirlerinde yitirilen çeşitliliği, çekiliş usulü sosyal konut tahsisi ile canlanacak.

ABD'de konut başlangıçları 2019 Temmuz'da sert düştü!

ABD'de konut başlangıçları 2019 yılının Temmuz ayında artış göstermesi beklenirken yüzde 4.0 düştü. Konut başlangıçları önceki ay yüzde 1.8 artmıştı...

Isparta'ya sosyal konut ve millet bahçesi müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Isparta'da incelemelerde bulundu. Kurum, Isparta'ya millet bahçesi ve sosyal konut müjdesi verdi.

Dar gelirliye 280 bin sosyal konut müjdesi!

2023 yılına kadar dar gelirli vatandaşlar ve dezavantajlı gruplar için 280 bin yeni sosyal konut inşa edilecek.

ABD'de konut başlangıçları Haziran'da yüzde 0.9 düştü!

ABD'de konut başlangıçları Haziran'da beklentiden fazla düşerek 1.25 milyona geriledi.

Kocaeli'ye sosyal konut müjdesi!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, ekmek, ulaşım ve sosyal konut projeleri hakkında konuştu.

ABD'de konut fiyat artışı 13'üncü ayda da yavaşladı!

ABD'de konut fiyat artışı 13'üncü ayda da yavaşladı. 20 kentte konut fiyat endeksi Mart'ta 2.6 artış sonrası Nisan'da yıllık yüzde 2.5 arttı.

ABD'de konut başlangıçları Mayıs'ta yüzde 0.9 düştü!

ABD'de konut başlangıçları Mayıs ayında yüzde 0.9 düşerek bin 269'a geriledi. Veriler ise konut sektöründe zayıflama olduğunu işaret etti.

Almanya'da sosyal konut yapımı beklenenin altında kaldı!

Almanya’da kira artışının önüne geçmek için hükümetin sunduğu desteğe rağmen beklenen sayıda sosyal konut üretilemedi. Ülkede yıllık ihtiyaç duyulan sosyal konut sayısı 80 binken inşaatı tamamlanan konut sayısı 27 bin 40 oldu.

50 bin sosyal konut kampanyasında 15 bin 125 konutun kurası çekildi!

TOKİ Başkanı Bulut, 50 bin sosyal konut projesinde şimdiye kadar 15 bin 125 konutun kura çekiminin tamamlandığını belirtti.. Bulut "İstanbul'un 6 bin 300 konutluk kura çekimi 26 Haziran'da başlıyor" diye konuştu...

ABD sosyal konut yasakları Haberi

ABD sosyal konut yasakları

ABD İskan ve Şehircilik Bakanlığı (HUD), ülke genelinde devlet tarafından sübvanse edilen sosyal konutlarda sigara ve tütün ürünlerinin yasaklanacağını duyurdu.


HUD'dan yapılan yazılı açıklamada, federal hükümete, eyalet veya yerel yönetimlere bağlı olan ABD genelindeki toplu konut kuruluşlarının, tütün ürünlerinin tüketimini yasaklayan uygulamayı yerine getirmek için bugünden itibaren 18 ay süresinin bulunduğu olduğu bildirildi.


Sosyal konutlardaki daireler, ortak kullanım alanları, idari ofisler ve sosyal konut binalarına 25 feet (7,6 metre) uzaklıkta tütün ve tütün ürünlerinin kullanılmasını önleyen uygulamanın, söz konusu alanlarda sigara, puro ve nargile kullanımını da yasakladığı belirtildi.


Açıklamada, yeni uygulama sayesinde sosyal konut sakinlerinin sağlığı ve kullanım alanlarının hava kalitesinin iyileştirileceği ifade edilirken, sosyal konutlarda yangın risklerinin de azaltılmasının hedeflendiği kaydedildi.


Bakanlığa göre, ABD genelinde 700 binden fazla sosyal konut yeni uygulamadan...