07 / 05 / 2024

ABDde gaz boru hattı mı kurulacak

ABDde gaz boru hattı mı kurulacak

Dominion Resources, Duke Energy, Piedmont Energy ve AGL Resources adlı dört enerji şirketinin inşa etmeyi planladığı boru hattı, günlük 42 milyar metreküpün üzerinde doğalgaz taşıma kapasitesine sahip olacak.

Botaş'tan doğal gaz açıklaması! 1 Aralıktan itibaren fiyatlarda değişiklik yapılmayacak!

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ) tarafından yapılan açıklamada, 1 Aralık'tan itibaren geçerli olan doğal gaz toptan satış fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmayacağını belirtti.

İran Türkiye’ye doğalgazı kesti! İşte nedeni!

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ), yaptığı açıklamaya göre, İran-Türkiye Doğal Gaz Boru Hattından 2 - 9 Ekim arasında gaz akışının duracağını bildirdi.

Avrupa’ya doğal gaz sevkiyatı durduruluyor! Doğal gaz fiyatları yükselecek mi?

Rusya doğal gazını Almanya’ya taşıyan Kuzey Akım boru hattı üzerinden yapılan doğal gaz sevkiyatı yarından itibaren üç günlüğüne duracak. Kesintinin uzun vadede doğal gaz fiyatlarına yansıyacağı öngörülüyor.

Avrupa'da doğal gaz fiyatı uçtu! Bir haftada yüzde 28,6 arttı!

Avrupa ülkelerinde doğal gaz fiyatı bir haftada yüzde 28,6 arttı. Fiyat artışında, Kuzey Akım boru hattı üzerinden doğal gaz sevkiyatının 31 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında askıya alınacağının açıklanması etkili oldu.

Doğal gaz Ağustos tarifesi yayımlandı! İşte detaylar!

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ), doğal gaz Ağustos tarifesini yayımladı. İşte detaylar!

Azerbaycan ve Türkiye'nin küresel doğal gaz projesinde kapasite artırımına gidilecek

Azerbaycan doğal gaza talebin artması nedeniyle Güney Kafkasya Boru Hattı, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) ve Trans Adriyatik Boru Hattı'ndan (TAP) oluşan Güney Gaz Koridorunun potansiyelini genişletmeyi planlıyor.

TürkAkım'ın Sırbistan ayağı faaliyete geçti!

Rus doğal gazını Türkiye'ye ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya iletecek TürkAkım Doğal Gaz Boru Hattı'nın Sırbistan ayağı, faaliyete geçti.

TürkAkım'dan Avrupa'ya 506,3 milyon metreküp gaz taşındı!

Rusya doğal gazını Türkiye'ye ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya ileten TürkAkım doğal gaz boru hattı aracılığıyla ocak ayında Avrupa'ya 506,3 milyon metreküp gaz taşındı

TürkAkım doğal gaz boru hattı açıldı!

Rus doğal gazını Türkiye'ye ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya nakledecek TürkAkım doğal gaz boru hattı törenle hizmete açıldı.

TürkAkım doğal gaz boru hattı yarın açılıyor!

Rusya'nın doğal gazını Türkiye'ye ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya iletecek TürkAkım doğal gaz boru hattı yarın İstanbul'da düzenlenecek tören ile açılacak.

Türk Akım Doğal Gaz Boru Hattı projesi 2019 sonuna kadar tamamlanacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Rus doğal gazını Türkiye’ye ulaştıracak Türk Akım Doğal Gaz Boru Hattı çalışmalarında sona yaklaşıldığının haberini vererek "İnşallah bir aksilik olmazsa bu yıl sonuna kadar projeyi bitirmiş olacağız" açıklamasını yaptı...

EPDK'dan ucuz doğal gaz ithalatı!

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, "Özellikle vurgulamak isterim ki bu düzenleme (spot boru gazı ithalatı) sadece sektörümüze katkı sağlamayacak, aynı zamanda tüketicilerimizin cebine de yansıyacak." ifadesini kullandı.

Hakkari Yüksekova'da acele kamulaştırma yapılacak!

Yüksekova İlçesi Doğal Gaz Boru Hattı projesinin gerçekleştirilmesi amacıyla bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak...

ABDde gaz boru hattı mı kurulacak Haberi

ABDde gaz boru hattı mı kurulacak


ABD'li dört enerji şirketi, yaklaşık 900 kilometre uzunluğunda doğalgaz boru hattı kurma kararı aldı. 


Dominion Resources, Duke Energy, Piedmont Energy ve AGL Resources adlı dört enerji şirketinin inşa etmeyi planladığı boru hattı, günlük 42 milyar metreküpün üzerinde doğalgaz taşıma kapasitesine sahip olacak. Atlantik kıyısı boyunca kurulacak boru hattıyla Pensilvanya, Ohio ve West Virginia eyaletlerinde üretilen doğalgaz, ülkenin güney doğusunda yer alan eyaletlere ulaştırılacak. 


Duke Energy'in CEO'su Lynn Good, yaptığı açıklamada, "Son 5 yılda, kömür yataklarımızın yarısını kapattık ve bu devam edecek. Biz, doğalgazın, elektrik üretimindeki rolünün önümüzdeki yıllarda artacağına inanıyoruz'' dedi. 


Teklif edilen boru hattı projesinin, ABD Federal Enerji Denetleme Komisyonu (FERC) ve ilgili eyalet mercileri tarafından onaylanması gerekiyor. Teklifi yapan şirketler, boru hattının 2018 yılında faaliyete geçmesini planlıyor.


Projenin son yıllarda artan...