28 / 04 / 2024

Botaş'tan doğal gaz açıklaması! 1 Aralıktan itibaren fiyatlarda değişiklik yapılmayacak!

Botaş'tan doğal gaz açıklaması! 1 Aralıktan itibaren fiyatlarda değişiklik yapılmayacak!

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ) tarafından yapılan açıklamada, 1 Aralık'tan itibaren geçerli olan doğal gaz toptan satış fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmayacağını belirtti.



Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ), 1 Aralık'tan itibaren geçerli olan doğal gaz toptan satış fiyatlarında herhangi bir değişiklik olmadığını açıkladı. 

BOTAŞ'TAN DOĞAL GAZ AÇIKLAMASI!

Botaş'ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Kuruluşumuzun doğal gaz toptan satış fiyatları; piyasa koşulları, ülkenin ekonomik şartları, piyasa fiyat istikrarı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun tarifeyle ilgili kararları ve maliyet unsuru olan alım-işletme giderlerindeki değişim dikkate alınarak mümkün olan en makul seviyede belirlenmekte ve tüketicilere sunulmaktadır.

Bu kapsamda, kuruluşumuz tarafından 1 Aralık 2023 tarihinden itibaren geçerli olan doğal gaz toptan satış fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmamıştır.

Household Energy Price Index (HEPI) fiyatları esas alındığında halen konutlarda, Ukrayna'dan sonra Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğal gaz fiyatı ülkemizde uygulanmaktadır" denildi. 

Botaş tan doğal gaz açıklaması! 1 Aralıktan itibaren fiyatlarda değişiklik yapılmayacak!

DOĞAL GAZ TÜKETİMİNİN EN YÜKSEK OLDUĞU AY ŞUBAT OLDU

2021- 2022 kış dönemi hanelerde aylık ortalama 156 metreküp doğal gaz tüketildi. İklim krizinin etkisiyle değişen hava şartları ortalama doğal gaz tüketimini de yükseltiyor. Son 5 yıldaki kış döneminin aylık ortalama hane başı tüketimi 145 metreküp olarak hesaplandı.

Doğal Gaz tüketimi ay bazlı olarak hesaplandı. Buna göre hesaplama Kasım- Aralık- Ocak- Şubat- Mart kış dönemi olarak baz alındı ve tüketimin en yüksek olduğu ay Şubat ayı oldu.

Şubat 2022'de ortalama hane tüketimi bir önceki yıla göre yüzde 23 artışla 195 metreküp olarak gerçekleşti. İstanbul,   Ankara   ve Erzurum'un aylık ortalama tüketim ve fatura bedelleri şöyle:

İstanbul: 914 Türk Lirası, Ankara: 1050 Türk Lirası, Erzurum: 1268 Türk Lirası olarak açıklandı. 

Yeni yılda ne kadar doğalgaz faturası gelecek? Doğalgaz faturasında bu rakamı görmeye hazır olun!

EPDK'dan son dakika doğalgaz kararı! Konut tüketicileri dikkat! Yeni yılla beraber resmen uygulanacak!

Geri Dön