27 / 04 / 2024

EPDK'dan son dakika doğalgaz kararı! Konut tüketicileri dikkat! Yeni yılla beraber resmen uygulanacak!

EPDK'dan son dakika doğalgaz kararı! Konut tüketicileri dikkat! Yeni yılla beraber resmen uygulanacak!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından, yeni yılla beraber doğalgaz piyasasında, serbest tüketici olma sınırında değişikliğe gidilecek.



Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), tarafından 2024 yılı için doğalgaz piyasasında serbest tüketici olma sınırının, 2015 yılı için belirlenen 75 bin metreküp seviyesinde devam etmesine karar verildi. 

EPDK'DAN SON DAKİKA YENİ KARAR!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK)  taarfından açıklanana söz konusu karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Söz konusu kararda , konut tüketicileri hariç olmak üzere, tüm tüketiciler serbest tüketici statüsünde sayılacak.

Konut tüketicileri için serbest tüketici olma sınırı 75 bin metreküp olacak ve serbest tüketici için tek sayaçtan ölçülen tüketim miktarı dikkate alınacak.

Böylece, 2024 yılı için doğalgaz piyasasında serbest tüketici olma sınırı, 2015 ile aynı düzeyde devam edecek.

EPDK dan son dakika doğalgaz kararı! Konut tüketicileri dikkat! Yeni yılla beraber resmen uygulanacak!

YENİ YILLA BİRLİKTE BAŞLIYOR!

Sondakika.com'da yer alan habere göre; EPDK tarafından açıklanan söz konusu karar 1 Ocak 2024 tarihi itibariyle uygulanmaya başlayacak.

BOTAŞ'TAN YENİ DÜZENLEME!

Öte yandan, Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) iletim şebekesi işleyiş düzenlemelerine (ŞİD) ilişkin esaslarda bazı değişikliğe gidildi.

Bu kapsamda, ŞİD'in ilgili kısmında yer alan "Gaz Yılı öncesinde sisteme giriş için kapasite rezervasyon talebinde bulunacaklar, bu taleplerini 15 Kasım (dahil) - 30 Kasım (dahil) arasında taşıyıcıya sunacak olur, bu başvurular sonucunda yeni Gaz Yılı dönemini kapsamak üzere 1 yıl üreli STS imzalanır." Hükmündeki "30 Kasım (dahil)" tarihinin 2024 yılı gaz yılı başvurularına mahsus 8 Aralık (dahil) olarak uygulanmasına karar verildi.

ŞİD'in aynı kısmında yer alan "Başvurunun tümüyle olumlu olarak değerlendirilmesi durumunda, başvuru sahibi STS (Standart Taşıma Sözleşmesi) imzalamak üzere davet edilir. Başvuru sahibi, bu davetin kendisine bildirimini müteakip 7 gün içinde STS'yi imzalamakla hükümlüdür." Hükmündeki 7 gün ifadesi 2024 gaz yılı başvurularına mahsus 4 gün olarak uygulanacak.

EPDK duyurdu! Mesken ve tarımsal sulamaya yönelik son kaynak tedarik tarifesi miktarları belli oldu!

EPDK'dan son dakika açıklaması! Deprem bölgesinde avans ödemeleri ertelendi!

 


Geri Dön