29 / 04 / 2024

EPDK'dan son dakika açıklaması! Deprem bölgesinde avans ödemeleri ertelendi!

EPDK'dan son dakika açıklaması! Deprem bölgesinde avans ödemeleri ertelendi!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde olağanüstü hal kararı alınan veya afet bölgesi ilan edilen şehirlerdeki avans ödemeleri ile ilgili son dakika açıklaması geldi.



Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen olağanüstü hal kararı alınarak afet bölgesi ilan edilen şehirlerde faaliyet gösteren tüzel kişiler, görevli tedarik şirketleri, Organize Sanayi Bölgelerinin (OSB) doğrudan veya dolaylı olarak ortağı olduğu tedarik şirketlerinin avans ödemelerine ilişkin erteleme kararı aldı.

EPDK'DAN DEPREM BÖLGESİ İÇİN SON DAKİKA AÇIKLAMASI GELDİ!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK)'nın 6 Şubat'ta meydana gelen büyük yankı uyandıran Kahramanmaraş merkezli depremlerde olağanüstü hal kararı alınan veya afet bölgesi ilan edilen şehirlerdeki avans ödemeleri konusunda erleme kararı alındı.

AVANS ÖDEMELERİ ERTELENDİ!

EPDK avans ödemeleri ile ilgili konuya ilişkin kurul kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Alınan karar göre 31 Aralık tarihne kadar, olağanüstü hal kararı alınan veya afet bölgesi ilan edilen şehirlerde faaliyet gösteren dağıtım lisansı sahibi tüzel kişiler, görevli tedarik şirketleri, OSB'lerin doğrudan veya dolaylı olarak ortağı olduğu tedarik şirketleri için Elektrik Piyasası Dengeleme ve Uzlaştırma Yönetmeliğinin 132/Ç maddesinin birinci fıkrasında açık şekilde belirtilen avans ödeme bildirimlerinde yer alan bedellerin, ilgili fatura dönemine  yönelik fatura son ödeme tarihine kadar ertelenmesine, avans ödemelerinin ertelendiği süre zarfıncada piyasa işletmecisi veya piyasa katılımcısına temerrüt faizi uygulanmaması kararı verildi. 

Alınan bu kararın 1 Ekim'de yürürlüğe girmesi bekleniyor. 

EPDK dan son dakika açıklaması! Deprem bölgesinde avans ödemeleri ertelendi!

O İLLERDE YAŞAYANLARIN BORÇLARI ERTELENDİ!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından (EPDK), Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde bazı tüketicilerin sayaç okuma, fatura tahakkuk ve tahsilat işlemleri ile tahsil edilememiş borçlar işlemleri ertelenmesine yönelik karar alındı. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından (EPDK) ertelemeye yönelik kurul kararları, Resmi Gazete'de açıklandı ve binlerce kişinin  sayaç okuma, fatura ve borç işlemleri ertelendi.

'Doğal gaza yüzde 224 zam geldi' iddiasına EPDK'den jet hızında açıklama!

EPDK'dan son dakika kararı! Asgari ve azami fiyat limitleri belirlendi!

Elektrikte yeni tarife belli oldu! Faturanız Temmuz ayından itibaren artık böyle gelecek!

 


Geri Dön