28 / 04 / 2024

Sağlık Bakanı Koca'dan son dakika açıklaması: Deprem bölgesindeki acil durum hastaneleri için net tarih verdi!

Sağlık Bakanı Koca'dan son dakika açıklaması: Deprem bölgesindeki acil durum hastaneleri için net tarih verdi!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca deprem bölgesindeki 10 acil durum hastanelerini Mart 2024 tarihi itibarıyla vatandaşların hizmetine sunmayı hedeflediklerini söyledi.



Son dakika haberine göre, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Hatay- Antakya, Altınözü, Erzin, Payas, Gaziantep Nurdağı, Oğuzeli, Kahramanmaraş-Merkez, Türkoğlu, Nurhak ve Adıyaman Çelikhan’da toplam 1.588 yatak kapasitesine sahip 10 acil durum hastanelerimizle 2024 Mart tarihi itibarıyla vatandaşlarımıza hizmet sunmayı hedefliyoruz" dedi. Sağlık Bakanı Koca'dan son dakika açıklaması: Deprem bölgesindeki acil durum hastaneleri için net tarih verdi!

SAĞLIK BAKANINDAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

Bakanlığa bağlı sağlık kurumu sayısı hakkında bilgi veren Bakan Koca "Yaklaşık 15 bindir. Bunların 977’si hastane, 8.157’si Aile Sağlığı Merkezidir" dedi.

Bakan Koca, Bakanlığa bağlı hastanelerde yatak sayısı 171.932’ye yükseldiğini ve nitelikli yatak oranını yaklaşık 13 kat artırarak yüzde 6’dan yüzde 81’e çıkarıldığını aktardı.

Sağlık Bakanı Koca dan son dakika açıklaması: Deprem bölgesindeki acil durum hastaneleri için net tarih verdi!

10 HASTANE 2024 MART AYINDA HİZMET VERECEK

Hatay- Antakya, Altınözü, Erzin, Payas, Gaziantep-Oğuzeli, Nurdağı, Kahramanmaraş-Merkez, Türkoğlu, Nurhak ve Adıyaman Çelikhan’da toplam 1.588 yatak kapasitesine sahip 10 acil durum hastanelerinin Mart 2024 tarihi itibarıyla vatandaşlara hizmet sunmayı hedeflediklerini söyleyen bakan Koca, "Bununla beraber Malatya, Hatay ve Kahramanmaraş illerimizde de şehir hastaneleri yapmak için proje çalışmalarına başladık" dedi.

İhale aşamasında 73, inşaatı devam eden 144,  proje ve arsa aşamasında 195 olmak üzere toplamda 412 adet hastane yatırımının bulunduğunu aktaran Bakan Koca, "Önümüzdeki yıl için 55’i hastane olmak üzere toplam 150 yeni sağlık tesisinin açılışını yapacağız" şeklinde konuştu.

Uzaktan sağlık hizmetini yaygınlaştırıldığını ve bu yılın ilk 8 ayında 3.075 hastaya uzaktan sağlık kurulu raporu düzenlenmesini sağladıklarının bilgisini veren bakan Koca, "Yeni kurulan Sağlıklı Yaş Alma Merkezleri, üç ay gibi kısa bir sürede 69 ilimizde 464 sağlık tesisinde faaliyete başladı. Türk Devletleri Teşkilatı öncülüğünde Türk Devletleriyle sağlık alanında da bir araya geliyoruz" diye kaydetti.

TOKİ Aksaray projelerinin ihalesi yarın! 301 konutluk iki yeni proje geliyor!

Prof. Dr. Naci Görür Hataylıları uyardı! Artçı deprem, telaşa gerek yok!


Geri Dön