30 / 04 / 2024

Abdülhamit Han

Abdülhamit Han

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, "Bölgeyi en kısa sürede üretime hazır hale getireceğiz ve Abdülhamit Han'ın rüyasını hayata geçireceğiz" dedi.

100. yıl müjdesi! Karadeniz gazından sevindiren gelişme

Yeni keşif için yola çıkan Abdülhamid Han sondaj gemisi, Akseki-1 kuyusunda çalışmaları devam ettiriyor. Akseki-1’in, Akdeniz’in doğusunda doğalgaz potansiyeli en yüksek saha olduğu ifade ediliyor. 29 Ekim’de de Cumhuriyet’in ilanının yüzüncü yılında müjde yolda.

İstanbul Beşiktaş'taki 19 bin metrekarelik eski kışla arazisi konut imarına açıldı! 5 katlı binalar yapılacak!

2. Abdülhamit tarafından yaptırılan Beşiktaş’taki Orhaniye Kışlası sınırları içindeyken 2018'de azınlık vakfına devredilen, Musevi Mezarlığı’nın ve Yıldız Parkı’nın ortasında yer alan 19 bin metrekarelik arazi, resmen konut imarına açıldı. İşte ayrıntılar...

Tek Durak Ofis'te inşaat izinlerine kolaylık!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) Rıfat Hisarcıklıoğlu ile bir araya gelerek "Tek Durak Ofis sistemi hakkında görüş alışverişlerinde bulundu. 

Divanhane Eski Karakol Binası yıkılacak! İBB'nin başvuru reddedildi!

İstanbul Kasımpaşa'da bulunan ve Sultan Abdülaziz Han tarafından yaptırılan tarihi Divanhane’nin Eski Karakol Binası'nın yıkımının iptal başvurusu reddedildi.

Marmaris’te köylülerin Osmanlı tapuları iptal ediliyor iddiası!

Marmaris’te 70 yıl süren Osmanlı tapu davalarını kazanan köylülerin, mahkeme kararlarının iptal edildiğini kaydeden CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün yazılı olarak cevaplaması için TBMM’ye soru önergesi sundu. 

Soyupak Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Soyupak Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri İthalat İhracat Limited Şirketi Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Abdülhamit Soyupak tarafından kuruldu.

Filyos Limanı'nın 2'nci ihalesini 695.4 milyon TL'ye Kolin İnşaat aldı!

“2. Abdülhamit’in Rüyası” olarak tanıtılan Filyos Limanı için ikinci bir ihale gerçekleştirildi. İkinci ihale “Pazarlık” usulüyle düzenlendi. İhale 695.4 milyon TL'ye Kolin İnşaat’a verildi. İhale sonucu tam 439 gün sonra açıklandı.

Tanzanya'daki Sultan Abdülhamit Han Camisi açıldı!

Tanzanya’nın Zanzibar bölgesinde hayata geçirilen Sultan Abdülhamit Han Camisi ibadete açıldı...

Filyos Liman Projesi inşaatının yüzde 67’si tamam!

Osmanlı Padişahı 2. Abdülhamit’ün rüya projesi olarak bilinen Filyos Liman Projesi’nde sona yaklaşıldı. Zonguldak Çaycuma'da yapılan projenin inşaatının yüzde 67’si tamamlandı.

Cibuti 2. Abdülhamid Han Camisi ve Külliyesi açıldı!

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 4 yıl önce yapımına başlanan Cibuti 2. Abdülhamid Han Camisi ve Külliyesi hizmete açıldı.

Noter işlemlerinde kredi kartı da geçerli olacak!

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, noterlerde gerçekleştirilecek tüm işlemlerde kredi kartlarıyla ödeme yapılmasının önünü açacaklarını söyledi.

Cibuti 2. Abdülhamid Han Cami ve Külliyesi ay sonunda açılıyor!

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından temeli 4 sene önce atılan Cibuti 2. Abdülhamid Han Cami ve Külliyesi'nin resmi açılışı bu ayın sonunda gerçekleştirilecek.

Mahmutpaşa'daki tarihi hanın önündeki dükkan tabelası kaldırıldı!

Mahmutpaşa'daki tarihi bir handa yer alan Sultan 2. Abdülhamit dönemine ait kitabenin önündeki dükkan tabelası bugün kaldırıldı...

Abdülhamit Han Haberi

Abdülhamit Han

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesindeki Fi̇lyos Endüstri̇ Bölgesi̇ alanında i̇ncelemelerde bulunmasının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, endüstri bölgesinde hukuken bir engelin kalmadığını belirtti.


Fi̇lyos Endüstri̇ Bölgesi̇ Projesini hayata geçireceklerini dile getiren Özlü, "Mahkeme başvuruyu reddetti. Bizde projeyi hayata geçirmek için çalışıyoruz. Burada da çok büyük firmaların yer almasını istiyoruz. Organize Sanayi Bölgesinden (OSB) farklı endüstri bölgesi yapacağız. Türkiye'de beş endüstri bölgesi var. Bakanlar Kurulu tarafından alınan karalar var. Bunlardan birisi de Filyos'tur. Dolayısıyla bu projenin bölgemize hayırlı olmasını diliyorum. Yaklaşık yüz yıllık bir hayali gerçekleştireceğiz." diye konuştu.


"Bugüne kadar 5 adet endüstri bölgesi kurmuş durumdayız"

Özlü, daha sonra Filyos Belde Belediyesine ait düğün salonunda düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin son 14 yılda çok önemli bir gelişme gösterdiğini...