30 / 04 / 2024

Tanzanya'daki Sultan Abdülhamit Han Camisi açıldı!

Tanzanya'daki Sultan Abdülhamit Han Camisi açıldı!

Tanzanya’nın Zanzibar bölgesinde hayata geçirilen Sultan Abdülhamit Han Camisi ibadete açıldı...



Sadakataşı Derneği, Tanzanya’nın Zanzibar bölgesinde geçen sene temellerini attığı Sultan Abdülhamit Han Camisi'nin açılışını yaptı.

Dernek tarafından yapılan açıklamaya göre, Zanzibar bölgesinde 160 metrekarelik alan üzerinde hatata geçirilen Abdülhamit Han Camisi bölge halkının katılımıyla dualarla hizmete açıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, yaklaşık olarak 200 kişinin aynı anda ibadet yapabildiği Sultan Abdülhamit Han Camisi'nde aydınlatma sistemi güneş enerjisi ile çalışan panelden sağlanıyor. Hizmete açılan camide aynı zamanda çocuklar dini eğitim görecek.

Camiye yakın bölgede ayrıca Sadakataşı Derneği tarafından inşa ettirilen ve Maarif Vakfı tarafından eğitim faaliyetleri sürdürülen, 15 Temmuz Şehitler Külliyesi’nde 120 öğrenci eğitim alıyor.

Tanzanya daki Sultan Abdülhamit Han Camisi açıldı!

Açıklamada görüşleri yer alan Sadakataşı Derneği Genel Başkanı Kemal Özdal, şöyle konuştu:

"Afrika’nın birçok bölgesinde kardeşlerimiz ibadethane bulma konusunda sorunlar yaşıyor. Bu sorunun çözümü için cami ve mescitler inşa ediyoruz. Şimdi de Zanzibar’da Sultan Abdülhamit Han Camisi'ni ibadete açtık. Caminin açılışına katkı sağlayan değerli bağışçılarımıza teşekkür ediyoruz."


Geri Dön