16 / 05 / 2024

abdullah gül Gümrüklerde tek pencere açıklaması

abdullah gül Gümrüklerde tek pencere açıklaması

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 2011 yılında Gürcistan’ a, kimlikle geçiş uygulamasının hayata geçirildiğini ve Batum Havalimanı’ nın ortaklaşa kullanıldığını belirterek, “Yakında gümrüklerde tek pencere uygulamasını başlatacağız” dedi...

1933 yılında İstanbul'daki gümrük binaları 50 bin liraya yenilenmiş!

1933 yılında İstanbul'da Gümrükleri binalarının tamire ihtiyacı olduğu tespit edilmiş. Tamirat için istenilen bedel ise 50 bin lira olarak belirlenmiş.

İş dünyası Gümrük Birliği Anlaşması'nın yeniden revize edilmesini istedi!

İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) 61. Genel Kurulu'nda konuşan İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, AB ile müzakereler yürütülürken Gümrük Birliği Anlaşması'nın günün koşullarına göre yeniden revize edilmesi gerektiğini söyledi.

Abdullah Günhan Aksoy kimdir? Hangi bölümden mezun oldu? Hangi alanlarda görev aldı?

Abdullah Günhan Aksoy hangi üniversiteden mezun oldu? Nerelerde çalıştı? Çuhadaroğlu Metal Sanayi ve Pazarlama A.Ş’de hangi alanda görev alıyor? İşte detaylar...

Avrupa Birliği'nden yenilik! Gümrüklerde reform planı kapsamında bakın ne olacak?

Avrupa Birliği’nin yeni bir kurum ve veri merkezi kurma planlarını yapmasıyla gündem oldu. Bu planların , artan ticaret hacmi karşısında gümrük denetimlerini daha da etkinleştirmek ve bürokratik işlemleri minimize etmek amacıyla yapıldığı biliniyor.

İthalat yapanlar bu haber sizi çok ilgilendiriyor! Gümrük vergisinde yeni düzenleme geldi!

Ticaret Bakanlığı’ndan, ithalat yapanları ilgilendiren önemli bir karar geldi. Bakanlık, gümrük vergilerinde 2023 yılı için değişiklikler yapıldığını duyurdu.

Gümrüklerde 750 milyonluk vurgun

Rüşvet karşılığı resmi belgede sahtecilik yaptıkları tespit edilen şüphelilerin yakalanması için bu sabah İstanbul, Ankara, Kayseri, Antalya, Hatay, Ağrı, Mersin, Edirne, Yalova ve Erzincan'da eş zamanlı operasyon düzenledi. 750 milyonluk vurgun yapan 12 gümrük memuru gözaltına alındı.

Abdullah Gül'den dikkat çeken ekonomik kriz çıkışı: Hayret verici gelişmeyi ilk kez açıkladı

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 25. Avrasya Ekonomi Zirvesi'ne katılarak konuşma yaptı. Ekonomik krize ilişkin değerlendirmeler de yapan Gül, yüksek enflasyonun herkes tarafından hissedilen rahatsız edici bir boyuta ulaştığını söyledi. Gül, ekonomideki "Hayret verici" gelişmeyi de açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş AB üyeliği ve Gümrük Birliği açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya ve Ukrayna savaşı sonrası dünyada yeniden hassaslaşan dengeleri yakından ilgilendiren çok önemli bir çıkış yaptı. Erdoğan, Avrupa Birliği'ne üyelik faslı ve Gümrük Birliği'yle ilgili 'Süratle yeni fasıl açılmasını ve Gümrük Birliği güncellemesi bekliyoruz' dedi.

Çelik sektörü gümrük vergisinden nasıl etkilenecek?

AB ve ABD, 2018'den beri süren çelik ve alüminyum gümrük vergisi anlaşmazlığında uzlaştı. ABD’nin AB çıkışlı çelik ve alüminyum vergilerini kaldırmasının Türk çelik sektörüne etkisine ilişkin yorumlarda bulunan çelikçiler, iki farklı görüş belirtti. 

Son dakika haberi! Bazı tarım ürünlerinde gümrük vergisi sıfırlandı!

Bazı tarım ürünlerinin ithalatında gümrük vergisi yıl sonuna kadar sıfırlandı. Cumhurbaşkanlığı'nın konuyla ilgili kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bazı alanlar Abdullah Gül Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi oldu!

Bazı alanlar Abdullah Gül Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi olarak ilan edildi...

Türkiye'nin gümrük sorunu çözülmeli!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Türkiye'nin gümrük sorunu çözülmeli!" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 4  maddelik analizi...

İthalatta 800'den fazla ürüne ilave gümrük vergisi getirildi!

İthalatta 800'ün üzerinde eşya için eylül ayının sonuna kadar ürün bazında değişen oranlarda yüzde 30'a kadar ilave gümrük vergisi uygulanacak. Bu tarihten sonra ise 10 puana kadar daha düşük oranlarda ilave gümrük vergisi alınacak.

abdullah gül Gümrüklerde tek pencere açıklaması Haberi

abdullah gül Gümrüklerde tek pencere açıklaması


CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, 2011 yılında Gürcistan’a pasaportsuz seyahat imkânı tanıyan, kimlikle geçiş uygulamasının hayata geçirildiğini ve Batum Havalimanı’nın ortaklaşa kullanıldığını belirterek, “Yakında gümrüklerde tek pencere uygulamasını başlatacağız” dedi.


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gürcistan’ın başkenti Tiflis’e hareketinden önce Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nde düzenlediği basın toplantısında özetle şunları söyledi: “Ziyaretimizi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, bazı milletvekilleri ve iş adamlarıyla gerçekleştireceğiz. Heyete daha sonra Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da katılacak. 6 Mayıs günü gerçekleştirilecek Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan Üçlü Zirvesi, esasen üç ülkenin dışişleri bakanları, bir süredir bu formatta bir araya geliyorlardı. Şimdi bu süreci cumhurbaşkanları düzeyine taşıyarak yeni bir çerçeveye oturtacağız. Türkiye, Güney Kafkasya’daki bu iki ortağıyla birçok önemli...