30 / 04 / 2024

Abonelik iptalinde para ödemeye son

Abonelik iptalinde para ödemeye son

Abonelik sözleşmelerine ilişkin usul ve esaslar belirlendi. Tüketici artık süresiz veya süresi bir yıl ve üstündeki abonelik sözleşmesini gerekçe göstermeden ve ceza ödemeden istediği zaman feshedebilecek.

Su abonelik iptali para iadesi 2022 ne kadar? Su aboneliği nasıl iptal edilir?

Taşınma ya da iş yeri değişikliği gibi çeşitli sebeplerle su aboneliğini iptal ettirmek isteyenler su aboneliği nasıl iptal edilir? Su abonelik iptali para iadesi 2022 ne kadar? gibi soruların yanıtlarını araştırıyorlar. İşte tüm merak edilenler...

Enerji verimliliği kanunu idari para cezaları 2015!

2015 yılında uygulanacak, Enerji verimliliği kanununun 10 ucnu maddesine göre idari para cezalarına ilişkin tebliğ, 7 Şubat 2015 tarihinde 29260 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte enerji verimliliği kanunu idari para cezaları 2015...

Doğalgaz abonelik sözleşme işlemleri!

Doğalgaz abonelik işlemleri yapıldıktan sonra doğalgazı fiilen kullanacak olan gerçek veya tüzel kişiler yada yetkili temsilcileri tarafından Doğalgaz Kullanım Sözleşmesi yapılır. İşte doğalgaz abonelik sözleşme işlemleri...

Yabancı para kira bedeli artışı nasıl yapılır?

Taşınmaz malların kiralanmasında taraflar arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Kira sözleşmesi Türk parası ile kurulabildiği gibi, yabancı para ile de kurulabiliyor. Peki, yabancı para kira bedeli artışı nasıl yapılır?

Su abonelik sözleşmesi örneği!

Taşınmaz malların yeni sahibi veya kiracısının abonelikleri üzerine alması gerekiyor. Aboneliklerin başında su aboneliği de bulunuyor. Kullanıcının müracaat sırasında sözleşme de imzalaması gerekiyor. İşte su abonelik sözleşmesi örneği...

Kentsel dönüşüm kira yardımı kaç para?

Kentsel dönüşümde riskli olarak tespit edilen yapıların malik ve kiracılarına yapılan yardımlar arasında kira yardımı da bulunuyor. Peki, 2015 yılında kentsel dönüşüm kira yardımı kaç para?

Çatı onarımı için kiracı para öder mi?

Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yer alan esaslara göre çatılar, ortaklaşa kullanma, korunma veya faydalanma için zaruri olan; ortak alanlar arasında bulunuyor. Peki, çatı onarımı için kiracı para öder mi?

Para gayrimenkule yönelecek!

Taraf Gazetesi köşe yazarı Süleyman Yaşar bugün ki köşe yazısında ' Para gayrimenkule yönelecek ' başlığını ele alıyor. İşte Süleyman Yaşar 'ın bugün ki köşe yazısı;

Tapu için ne kadar para gider?

Gayrimenkullerin alım satım işlemleri için, taşınmaz malın gerçek satış bedeli üzerinden belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, tapu için ne kadar para gider? Tapu harçları nasıl hesaplanır?

Abonelik sözleşmesi ne zaman feshedilebilir?

Abonelik sözleşmeleri, tüketicinin belirli bir mal veya hizmeti sürekli veya düzenli aralıklarla edinmesini sağlıyor. Tüketiciler bu sözleşmeyi feshedebiliyor. Peki, kanunen abonelik sözleşmesi ne zaman feshedilebilir?

Abonelik sözleşmesi feshi sonuçları!

Tüketici, belirsiz süreli ya da süresi bir yıl ve daha uzun olan belirli süreli abonelik sözleşmesini gerekçe göstermeden feshedebiliyor. Peki, abonelik sözleşmesi feshi sonuçları nelerdir?

Abonelik sözleşmesi fesih bildirimi nasıl yapılır?

Abonelik sözleşmesi imzalayan tüketiciler, belirsiz süreli veya süresi bir yıl ve daha uzun olan belirli süreli abonelik sözleşmesini istediği zaman feshedebiliyor. Peki, abonelik sözleşmesi fesih bildirimi nasıl yapılır?

Abonelik sözleşmesi feshi nasıl yapılır?

Elektrik, su, doğal gaz ve elektronik haberleşme sektörü dışındaki abonelik sözleşmelerini de kapsayan Abonelik Sözleşmeleri Yönetmeliği, 24 Ocak 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki, abonelik sözleşmesi feshi nasıl yapılır?

Abonelik iptalinde para ödemeye son Haberi

Abonelik iptalinde para ödemeye son

Abonelik sözleşmelerine ilişkin usul ve esaslar belirlendi. Elektrik, su, doğal gaz ve elektronik haberleşme sektörü dahil abonelik sözleşmeleri en az 12 punto büyüklüğünde, anlaşılabilir dilde, açık, sade ve okunabilir şekilde düzenlenecek. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın "Abonelik Sözleşmeleri Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayımlandı. Abonelik sözleşmelerine ilişkin uygulama usul ve esaslar belirlendiği yönetmeliğe göre, satıcı veya sağlayıcı, sunulan mal veya hizmete ilişkin olarak tüketici ile bir abonelik sözleşmesi kurmak zorunda olacak. Yazılı veya mesafeli olarak kurulan abonelik sözleşmelerinin bir örneğinin kağıt üzerinde veya kalıcı veri saklayıcısıyla tüketiciye verilmesi gerekecek.  


'TAAHHÜTLÜ'DE NE OLACAK? 


Tüketici, belirsiz süreli veya süresi bir yıl ve daha uzun olan belirli süreli abonelik sözleşmesini herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediği zaman feshetme hakkına sahip olacak. Taahhütlü aboneliklerde...