02 / 08 / 2024

Pendik'teki 80 bin metrekarelik arazinin imar planları onaylandı! 2 katlı villalar inşa edilecek!

Pendik'teki 80 bin metrekarelik arazinin imar planları onaylandı! 2 katlı villalar inşa edilecek!

İstanbul Pendik Kurnaköy’de bulunan yaklaşık olarak 80 bin metrekarelik tarlaya, villa yapılması için imar planı yapıldı. Söz konusu arazi Kuzey Marmara Otoyolu’nun yaklaşık 200 metre kuzeyinde bulunuyor.



Belediyelerin SGK borçlarına ile ilgili tartışmaların ardı arkası kesilmezken, yeni bir gelişme yaşandı. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Pendik Kurnaköy’de bulunan yaklaşık 80 bin metrekarelik tarlaya, villa yapılması için imar planı yapıldı.

Cumhuriyet'ten Cengiz Karagöz imzalı habere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mülkiyeti Maliye Hazinesine ait Pendik Kurnaköy’de bulunan 79 bin 10 metrekarelik arazi için hazırlanan yeni imar planlarını onayladı. 

Tapu kaydına göre tarla niteliğinde olan, Topçayırlar Mevkii 11480 ada 13 parsel için Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Nazım İmar Planı ve Uygulama İmar Planı hazırladı. Sera tarımı gerçekleştirilen söz konusu arazinin bitişiğinde yer alan parselin, yaklaşık olarak 63 bin metrekarelik kısmı, 2 katlı villa yapımına uygun planlandı. 

Pendik teki 80 bin metrekarelik arazinin imar planları onaylandı! 2 katlı villalar inşa edilecek!

Yaklaşık 17 bin metrekarelik bölümü de park ve okul alanı olarak ayrıldı. Söz konusu arazi Kuzey Marmara Otoyolu’nun yaklaşık 200 metre kuzeyinde yer alıyor. 

Diğer bir taraftan Pendik Belediyesi geçen ay Meclis’ten, SGK borçlarına karşılık, okul alanı şeklinde ayrılmış olan 8 parseli Maliye Hazinesi’ne devretme için karar aldı. Pendik Belediyesi ayrıca Resmi Gazete'ye peş peşe verdiği ilanlarla da Dolayoba’da bulunan kendi mülkiyetindeki iki parseli satışa çıkardı. 

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre 11 bin metrekare büyüklüğündeki 8691 ada 40 parsel ile 3 bin metrekare büyüklüğe sahip 8691 ada 39 parsel için Pendik belediyesi toplam 646 milyon 140 bin 900 Türk Lirası muhammen bedel belirledi.

Söz konusu arsaların satış ihalesi 21 Ağustos 2024'te gerçekleştirilecek. Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin karşısında bulunan parsellerin birinin üzerinde gecekondular da mevcut.

40 nolu parselin altından da metro hattı geçiyor. Pendik Belediyesi 2022'de de 9 ayrı parseli, SGK borçlarına karşılık Maliye Hazinesine devretmek için bir Meclis kararı almıştı. 9 parselden 4 tanesi dini tesis alanında, 2 tanesi sağlık tesis alanında ve diğerleri de park, ticaret ve yol alanında yer alıyor.

 

Baharyaka Eyüpsultan'da 19 milyon 850 bin liradan başlayan fiyatlarla!

Sosyal medyada konut fiyatları çıkarması: Vatandaşlar 'Konut fiyatları neden düşmüyor?' sorusunu yanıtladı!

Milli Emlak'tan 3 şehirde arazi fırsatı! 3 bin 700 TL'den başlayan fiyatlarla!


Geri Dön