27 / 05 / 2024

Abu Dhabi National Energy Co TAQA

Abu Dhabi National Energy Co TAQA

Enerji sektörü kaynakları, Abu Dhabi'nin devlet kontrolündeki enerji şirketi Abu Dhabi National Energy Co TAQA'nın Türkiye'deki 12 milyar dolarlık kömür santrali projesinden değişen öncelikler nedeniyle tamamen çıkmayı planladığını belirttiler...

Limak ve BAE’li Alpha Dhabi Holding'ten iş birliği: Sürdürülebilir kalkınma için Mutabakat Anlaşması imzalandı!

BAE şirketi Alpha Dhabi Holding ile Limak arasında, Türkiye ve BAE’de sürdürülebilir kalkınma için teşvik sağlayacak olan Mutabakat Anlaşması (MoU) imzalandı. Anlaşma kapsamında inşaat, kalkınma, altyapı, enerji ve turizm sektörleri de yer alıyor. İşte ayrıntılar...

National Reklam Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirket kuruldu!

National Reklam Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirket Çekmeköy'de Soner Ateş tarafından kuruldu.

National Car Rental Turizm Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

National Car Rental Turizm Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü’nde Burak Yıldız tarafından kuruldu.

Relıabuıld Gayrimenkul Danışmanlık Turizm Hizmetleri Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Relıabuıld Gayrimenkul Danışmanlık Turizm Hizmetleri Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Şişli'de Sagır Mohammad Maı ve Usman Maı ortaklığında kuruldu.

Abu Khaled İnşaat Turizm İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Abu Khaled İnşaat Turizm İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Gaziosmanpaşa'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Mohammad Idrıs tarafından kuruldu.

Çabuğ İnşaat Plastik Otomotiv Elektrik Orman Ürünleri Limited Şirketi kuruldu!

Çabuğ İnşaat Plastik Otomotiv Elektrik Orman Ürünleri Limited  Şirketi  Maltepe’de  650 bin TL sermaye bedeli  Bahar Çabuğ tarafından kuruldu.

Bh National Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bh National Turizm Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Halımeh Safdarı tarafından kuruldu.

Abu Dabi'deki 144 katlı gökdelen yıkıldı!

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) başkenti Abu Dabi'deki 144 katlı Mina Plaza gökdelen 18 bin sondaj deliğine yerleştirilen patlayıcıların aktif hale getirilmesiyle 10 saniyede yıkıldı.

Bursa Kebap Evi’nden Birleşik Arap Emirlikleri’ne üç şube! 

Bursa Kebap Evi, yatırım ataklarına Birleşik Arap Emirlikleri’nde üç şube birden açarak devam ediyor. Toplamda 750 Bin Dolar yatırımla Abu Dhabi Deerfields Mall ve Dubai City Walk’ta şube açacak olan Bursa Kebap Evi, Arap yatırımcıların markajına girerek One Stop Khalifa City şubesi için MBI Mubarak

National Stylsh İnşaat Emlak İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

National Stylsh İnşaat Emlak İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 150 bin TL sermaye bedeli ile Zaher Chaban tarafından kuruldu.

West Side Arjaan by ROTANA & Centro West Side İstanbul açılıyor!

Turizm sektörünün geleceğine inanarak, yatırım rotalarını Türkiye’ye çeviren Birleşik Arap Emirlikleri, Abu Dhabi merkezli ROTANA HOTELS GROUP, MAR YAPI ortaklığı ile West Side Arjaan by ROTANA & Centro West Side İstanbul’u hizmete açıyor.

MİNT E-5 ve MİNT Şişli projelerinde ön talep toplanıyor!

MİNT, yeni projesi ‘MİNT E-5’ ve ‘MİNT Şişli’ için ön talep toplamaya başladı. MİNT E-5’te; İskoç Parlamentosu, Çin Ulusal Kongre Merkezi ve Abu Dhabi’deki Kapital Kapısı gibi dev projelere imza atan dünyaca ünlü mimarlık şirketi RMJM İstanbul ile işbirliği yapılıyor.

Rixos'un yeni gözdesi Abu Dabi ve Maldivler!

Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, Rixos’un 2018’de Abu Dabi ve Maldivler’e de açılarak Körfez ve Asya pazarlarındaki konumunu güçlendirmeyi planladığını açıkladı.

Abu Dhabi National Energy Co TAQA Haberi

Abu Dhabi National Energy Co TAQA


Abu Dabili enerji şirketi TAQA'nin Türkiye'de yapmayı planladığı 12 milyar dolarlık kömür santrali projesinden tamamen çıkmayı planladığı bildirildi.


Enerji sektörü kaynakları, Abu Dhabi'nin devlet kontrolündeki enerji şirketi Abu Dhabi National Energy Co TAQA'nın  Türkiye'deki 12 milyar dolarlık kömür santrali projesinden değişen öncelikler nedeniyle tamamen çıkmayı planladığını belirttiler.


Enerji sektöründen bir kaynak Reuters'e yaptığı açıklamada, "Kendileriyle ilgili edindiğimiz izlenime göre TAQA bu projeden çıkmayı düşünüyor" dedi.


Elektrik Üretim AŞ ile TAQA arasındaki Afşin-Elbistan kömür havzasında 8,000 MW kapasiteli elektrik santrali yapımını içeren 12 milyar dolarlık hükümetler arası anlaşma Ocak'ta imzalanmıştı.


TAQA sözcüsü bugün yaptığı açıklamada, yatırım kararının 2014'e kadar ertelendiğini belirtmiş, ancak projenin iptal edilmesi olasılığı konusunda yorum yapmamıştı.


Bir diğer kaynak ise TAQA'nın projeden tamamen çekilmesi durumunda Türkiye'nin Afşin-Elbistan için yeni ihale açabileceğini...