24 / 07 / 2024

Açık çıkma niteliğinde bulunan balkon için ruhsat

Açık çıkma niteliğinde bulunan balkon için ruhsat

Bir yapıda gayrimenkuller için açık alan sahaları kapsamında yer alan olan balkon yoksa, daire sahibi balkon yapılabilir mi? Balkon için ruhsat gerekiyor mu? İşte yanıtı...

Yatırım araçları içinde gayrimenkul yatırımı açık ara önde: Konut yüzde 150 prim yaptı!

İnsanların barınma ihtiyacını gideren konutlar aynı zamanda yatırım aracı olarak da tercih ediliyor. Son bir yılda konut yatırımı yüzde 150 kazanç sağlayarak diğer yatırım araçlarına karşın açık ara öne geçti. 

Canlı yayında flaş bir faiz açıklaması yaptı! Herkes şaşkınlık içinde, kimse bunun geldiğini tahmin edemedi!

Prof. Dr. Ege Yazgan'ın canlı yayında yaptığı açıklama, piyasalarda büyük bir heyecan yarattı. Program sunucusu Mehmet Akif Ersoy dahil herkes şaşkınlıkla karşıladı. İşte detaylar...

Mercedes Benz A serisi fiyatları görenleri şaşkına çevirdi! İşte Mercedes Benz A serisi 7 Eylül 2022 fiyat listesi

Otomobil markaları içinde en çok sevilen otomobillerden biri olan Mercedes A serisinin fiyatı görenleri şaşkına çevirdi. Peki Mercedes Benz A serisi ne kadar? Mercedes Benz A serisi fiyatı kaç lira? İşte Mercedes Benz A serisi 7 Eylül 2022 fiyat listesi..

Türkiye ile Pakistan arasında ''Köşe taşı'' niteliğinde anlaşma! Hayallerin ötesinde

Türkiye ile Pakistan arasında Mal Ticaret Anlaşması imzalandı. ''Köşe taşı'' niteliğinde olan bu anlaşma Pakistan ile Türkiye'nin kapasitesinin hayallerin ötesinde olduğuna işaret edildi.

Euro fırladı! Euro/TL'yi tutabilene aşk olsun! Euroda son durum 11 Ağustos 2022

Euro kuru haftanın dördüncü işlem gününe değer artışı ile başladı. Euro kuru bugün gün içinde değer kazanarak yükselişe geçti. Euro/TL'yi tutabilene aşk olsun! Peki euro bugün kaç TL? Euro ne kadar? İşte 11 Ağustos 2022 euroda son durum...

BİM'de satılacak yeni ürünler ağızları açık bıraktı! Yok artık diyeceksiniz

Uygun fiyatlı ürün satış politikasıyla Türkiye'de zincir market sektöründe büyüyen BİM'in mağazacılıkta geldiği son nokta şaşkınlık yarattı. Mağazalarında kırtasiye, elektronik hatta elektrikli bisiklet bile satan BİM şimdi satacağı ürünlerle duyanları hayretle içinde bırakacak.

Devrim niteliğinde uygulama! 850 bin esnafı ilgilendiriyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 850 bin esnafı ilgilendiren, ekonomik reform kapsamında vergi düzenlemelerini sadeleştirirken, yatırımcıların önünü açan ve dijital dönüşümü hızlandıran devrim niteliğinde uygulamaları hayata geçiriliyor.

Tam kapanmada bankalar açık mı?

Koronavirüsle mücadele kapsamında tam kapanma uygulamasına geçilerek 17 Mayıs tarihine kadar tüm Türkiye'de aralıksız sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Bankada işleri olan vatandaşlar ise bu süreçte bankaların açık olup olmadığını merak ediyor...

Market ve bakkallar bugün kaça kadar açık?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resmi tatili ile hafta sonu birleştirildi ve kısıtlamalar doğrultusunda 3 gün boyunca sokağa çıkma yasağı kararı alındı. İhtiyaçlarını karşılamak isteyen yüzlerce insan ise bugün market ve bakkalların saat kaça kadar açık olduğunu merak ediyor...

Başakşehir Avrasya cadde mağazaları açık artırmada büyük ilgi gördü!

Başakşehir Avrasya projesinde yer alan 47 adet cadde mağazası açık arttırmayla satışa sunuldu. Hafta sonu gerçekleştirilen açık artırmada mağazaların tamamına yakını birkaç saat içinde satıldı.

Aşkın Nur Yengi 8.5 milyon TL'ye villa aldı!

Başarılı şarkıcı Aşkın Nur Yengi, 5 milyon TL'ye Acarkent'teki bahçe katı dairesini satarak, 8.5 milyon TL'ye bahçe içinde yine aynı siteden villa aldı.

Turizmde devrim niteliğinde karar!

Turizmde devrim niteliğinde bir karar alan hükümet, tahsisli otellerde odanın yüzde  20’lik kısmını satma hakkı tanıdı. 

Esentepe DKY Ada açık adres!

"Ada Kartal'a geliyor" sloganıyla basına tanıtılan Esentepe DKY Ada Evleri 796 daireden meydana geliyor. Esentepe DKY Ada açık adres bilgileri haberimizin içinde yer alıyor.

Açık çıkma niteliğinde bulunan balkon için ruhsat Haberi

Açık çıkma niteliğinde bulunan balkon için ruhsat

Balkon için ruhsat gerekiyor mu?

Gayrimenkuller için açık alan sahaları kapsamında yer alan balkonlar oturmak, yemek yemek, çamaşır asmak gibi işler için de kullanılıyor. Yapıda balkon yoksa, daire sahibi balkon yapılabilir mi? Balkon için ruhsat gerekiyor mu, diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


İskanı alınmış bir yapıda onaylı mimari projeye aykırı olarak yapacağınız her türlü inşai faaliyet kaçak muamelesi görüyor. Bu nedenle, onaylı mimari projesinde balkon olmayan bir yapıya balkon yapmak için belediyeye müracaatta bulunmak gerekiyor.


Belediyeden ruhsat alınmadan balkon yapılan bir daireye şikayet veya ilgili belediyenin kendisinin tespiti halinde 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 32. ve 42. maddelerine göre projeye aykırı imalatlar için yıkım kararı ve para cezası kararı, belediye tarafından alınabiliyor.


Ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı olarak başlanan yapılar: 

Madde 32 – Bu Kanun...