02 / 05 / 2024

Devrim niteliğinde uygulama! 850 bin esnafı ilgilendiriyor!

Devrim niteliğinde uygulama! 850 bin esnafı ilgilendiriyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 850 bin esnafı ilgilendiren, ekonomik reform kapsamında vergi düzenlemelerini sadeleştirirken, yatırımcıların önünü açan ve dijital dönüşümü hızlandıran devrim niteliğinde uygulamaları hayata geçiriliyor.



Tüm mükelleflere hizmet verecek ve elektronik işlemlere olanak sağlayacak Türkiye Dijital Vergi Dairesi'nin kuruluşuna yönelik yasa şekillendi.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Kanunla dijitalleşen işlemlerle etkin ve hızlı sonuçlar alınırken, 24 saat açık olacak vergi dairesinde süre sınırı olmadan işlem yapılabilecek.  Vergi dairelerinde vatandaşları rahatsız eden bürokrasi ve uygulama farklılıkları sona erecek. Vatandaşlardan gelen sorulara yapay zekâ yoluyla yanıt hazırlanan vergi asistanı yanıt verecek.Kamuya ödenmeyen borçların tek idare tarafından tahsili için bu yıl çalışmalara başlanıyor.

Elektronik defter uygulamalarına dâhil edilecek mükellef grupları kademeli olarak artırılacak. Dijital Vergi Dairesi uygulamasıyla vergi iade incelemeleri, tebligat, tutanak, raporlama işlemleri elektronik ortamda yapılarak hızlı bir şekilde tamamlanacak.

Devrim niteliğinde uygulama! 850 bin esnafı ilgilendiriyor!

KARŞILIKLI ANLAŞMA

Çifte vergilendirmeyi önleme anlaşmaları revize ediliyor, küresel yatırımcılar birden fazla ülkeyi ilgilendiren vergisel sorunların çözümünde diğer ülkelerle "karşılıklı anlaşma yöntemi" kullanılacak. Mükellef ile idare açısından vergisel öngörülebilirliği artıran transfer fiyatlandırmasına ilişkin peşin fiyatlandırma anlaşmaları yaygınlaştırılacak.

Devrim niteliğinde uygulama! 850 bin esnafı ilgilendiriyor!

850 BİN ESNAFIN HEYECANI BÜYÜK

Yaklaşık 850 bin esnafın gelir vergisinden muaf tutularak, beyan yükümlülüklerinin kaldırılmasına yönelik yasal düzenleme de aralık sonunda Meclis'e sunulacak. Bu düzenleme basit usulde vergilendirilen berber, kuaför, tesisatçı, tuhafiyeci, marangoz, kaportacı, lastikçi, tornacı, çay ocağı işleticisi, terzi, tamirciyi kapsıyor. Vergi Usul Kanunu, gönüllü uyumu teşvik edecek şekilde güncelleniyor. Elektronik defter ve elektronik belge uygulamalarına dâhil edilecek mükellef grupları da kademeli olarak yükseltilecek.

Milyonlarca vatandaşa müjde! Türkiye'de vergi sisteminde yeni dönem başlıyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön