28 / 04 / 2024

Konut alım satımında devrim niteliğinde düzenleme: Her şey daha güvenli ve şeffaf olacak!

Konut alım satımında devrim niteliğinde düzenleme: Her şey daha güvenli ve şeffaf olacak!

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile gayrimenkul sektöründe devrim niteliğinde düzenleme ile herşey daha güvenli ve şeffaf olacak.



Ticaret Bakanlığı'nın Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile gayrimenkul sektöründe devrim niteliğinde bir dönüşüm başlıyor. Bu yeni yönetmelikle birlikte gayrimenkul ticareti artık daha güvenilir, manipülasyonları önleyici ve şeffaf bir şekilde gerçekleştirilecek.

HER ŞEY DAHA ŞEFFAF OLACAK!

Gayrimenkul Borsası A.Ş (GABORAS) Genel Müdürü Dinçer Gökçe, ''Ticaret Bakanlığı tarafından getirilen yeni yönetmelik değişiklikleri, güvenli gayrimenkul ticaretini desteklememiz ve daha şeffaf bir pazar yaratmamız için bir fırsattır." dedi.

Son zamanlarda ilan sitelerinde gerçeği yansıtmayan, fiyat şişirmeleri ve aldatmacaları içeren ilanlar yoluyla, taşınmaz ve ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretinde vatandaşların mağdur edildiğinin gözlemlendiği ve bu konuda çokça artan şikayetler üzerine yapılan değişiklikte, Bakanlık tarafından söz konusu etik dışı uygulamaları ve mağduriyetleri ortadan kaldırmak amacıyla Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik'te değişikliğe gidilmesi zorunluluğunun ortaya çıktığı bildirildi.

Konut alım satımında devrim niteliğinde düzenleme: Her şey daha güvenli ve şeffaf olacak!

Yeni düzenlemeye göre ilan sitelerinde ikinci el motorlu kara taşıtı veya gayrimenkul ilanı vermek isteyenler, açık kimliklerini gizledikleri sahte hesaplar üzerinden ilan veremeyecek.

Yönetmelikteki değişiklikler hakkında açıklamalarda bulunan GABORAS Genel Müdürü Dinçer Gökçe, "GABORAS olarak, gayrimenkul sektörünün dijital dönüşümünün öncüsü olmaya devam ediyoruz. Ticaret Bakanlığı tarafından getirilen yeni yönetmelik değişiklikleri, güvenli gayrimenkul ticaretini desteklememiz ve daha şeffaf bir pazar yaratmamız için bir fırsattır." dedi.

GABORAS olarak, gayrimenkul ticaretini daha güvenli ve şeffaf hale getirmek için bu değişiklikleri desteklediklerini açıklayarak önem verdikleri 4 maddeyi sıraladı.

1. Yetkisiz İlanlar Engelleniyor: GABORAS platformu kurulduğu günden bu yana yetkisiz ilan yayınlamayı engelleniyor.

2. Spekülatif ve Manipülatif Hareketlere Son Veriliyor: Piyasalardaki spekülatif ve manipülatif hareketleri önlemek amacıyla GABORAS, güncel verileri ve dijital teknik analizleri kullanarak gerçek zamanlı piyasa izleme sağlamakta.

3. Veri Güvenliği Temin Ediliyor: Platform, dijital teknik analizler ve brokerler aracılığıyla veri güvenliğini sağlıyor.

4. Gerçek Değer Üzerinden Ticaret İmkânı: GABORAS'ın online piyasaları, satış ve kiralama işlemlerinin gerçek değer üzerinden yapılmasını sağlar. 

Gayrimenkul alırken borçlu çıkabilirsiniz! Bu kontrolü yapmadan sakın imza atmayın!

Suudi yatırımcıların Türkiye’ye ilgisi yeniden artmaya başlıyor

Geri Dön