27 / 04 / 2024

Suudi yatırımcıların Türkiye’ye ilgisi yeniden artmaya başlıyor

Suudi yatırımcıların Türkiye’ye ilgisi yeniden artmaya başlıyor

Aremas Gayrimenkul’ün Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, Cityscape Global 2023 Emlak, Gayrimenkul, Yatırım Sektörü Fuarı’nın ilk gününde Suudi yatırımcıların Türkiye'ye ilgisinin yeniden canlanmaya başladığını gördüklerini açıkladı.



Bu yıl Riyad’da ilk kez düzenlenen Cityspace Global fuarına katılan Aremas Gayrimenkul’ün Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, 2023 yılında yabancılara yapılan satışların düşük seyrettiği gayrimenkul pazarında, Suudi Arabistan’ın adının öne çıkması bekleniyor.

Cityscape Global 2023 Emlak, Gayrimenkul, Yatırım Sektörü Fuarı’nın ilk gününde Suudi yatırımcıların Türkiye'ye ilgisinin tekrar canlanmaya başladığını aktardı.

İSTANBUL, BODRUM VE TRABZON'A İLGİ ARTIYOR!

10-13 Eylül tarihlerinde Riyad’da düzenlenen Cityscape Global’e katıldıklarını söyleyen Aremas Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, son yıllarda Dubai, Abu Dhabi, Katar ve Suudi Arabistan başta olmak üzere, Arap ülkelerinin Türkiye’ye ilgisi düşerken, geçmişte büyük satışlar yapılan Suudi Arabistan pazarının yeniden canlanmasını beklediklerini açıklayarak hem yatırımcıların hem de geliştiricilerin, özellikle İstanbul, Bodrum ve Trabzon’a büyük ilgi gösterdiklerini söyledi.

Vedat Arslan,  yabancı yatırımcıların nabzını tutmak için Cityscape Global 2023'te yerlerini aldıklarını belirterek '' Farklı coğrafyalardaki kapsamlı portföyümüz sayesinde, Körfez ülkeleri başta olmak üzere, dünyanın dört bir yanından gelen yatırımcıları standımızda ağırladık. Fuarın sonuna kadar yaklaşık iki yüz bin ziyaretçi bekliyoruz'' dedi.

Suudi yatırımcıların Türkiye’ye ilgisi yeniden artmaya başlıyor

BAKAN ÖZHASEKİ ZİYARET ETTİ

Gördükleri ilgiden son derece memnun olduklarını söyleyen Arslan, standlarının yoğun ilgi gördüğünü belirterek,  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyeleri ile beraberindeki heyeti ağırladık.larını açıkladı. Arslan sektör profesyonelleri ve iş insanlarının yanı sıra, kamunun da fuara ilgi göstermesinin kendileri açısından çok önemli olduğunun altını çizdi.

Suudi Arabistan’ın ülke olarak dünyanın en büyük şantiyesine dönüştüğüne dikkat çeken Arslan, sözlerini şunları ekledi: “Türkiye’deki gayrimenkul geliştirici firmaların Suudi Arabistan'da proje geliştirmesi için önemli talepler alıyoruz. Gayrimenkul geliştirmek için hazır arsa stoku ve finansmana sahip Suudi pazarında, ülkemizin geliştirme, inşaat ve satış konularındaki tecrübelerine ihtiyaç var. Türk inşaat sektörü, Rusya ve Ukrayna’daki kayıplarının telafisini Suudi Arabistan’da bulabilir.” dedi.

İstanbul Finans Merkezi’ne talep patlaması: Yerli de yabancı da ofis kiralamak istiyor!

Geri Dön