28 / 04 / 2024

Alpay Çepni: Konut alımında kararı kadınlar veriyor!

Alpay Çepni: Konut alımında kararı kadınlar veriyor!

Aydınlı Grup inşaat Genel Müdür Yardımcısı Alpay Çepni konut alımında kararı kadınların verdiğim belirterek KomFlorya projesini kadınların istedikleri gibi tasarladıklarını ve projenin kadınlardan tam not aldığını ifade etti...



Aydınlı Grup inşaat Genel Müdür Yardımcısı Alpay Çepni konut alımında kararı kadınların verdiğim belirterek KomFlorya projesini kadınların istedikleri gibi tasarladıklarını ve projenin kadınlardan tam not aldığını ifade etti. Gayrimenkul sektöründe karar aşamasında yön belirleyici olan kadınlar artık gayrimenkul edinmede de öne çıkmaya başladı. Aydınlı Grup İnşaat Genel Müdür Yardımcısı Alpay Çepni geliştirdikleri projelerde kadın sahipliğinin öne çıknğını söyledi. Marka konutlara imza atan Aydınlı Grup yeni projelere hazırlanıyor.
Günde en az 10 arsanın kendilerine geldiğim belirten Genel Müdür Yardımcısı Alpay Çepni, yakın zamanda yeni projeleri hayata geçireceklerim söyledi.

4 arsa ile ilgilendiklerini ve bunlardan 2 tanesi ile el sıkışmak üzere olduklarım aktaran Çepni kısa sürede en az iki projenin tanıtımına çıkacaklarım aktardı. lnşaat sektöründe başarıya giden yolun iyi bir araştırmadan geçtiğine dikkat çeken Çepni satışta başarılı olan firmaların geliştirecekleri araziden bu araziye nasıl bir proje yapacaklarına ve hangi hedef kitleye hitap edeceklerine önem verdiğim kaydetti.

Aydınlı, Keleş ve Metal Yapıyla Florya'da yükselen Koru Florya böyle bir çalışmanın sonucunda ortaya çıktı. Konut alımında karar vericilerin kadınlar olduğunu bilerek yeni projede bu ayrıntıya önem verdiklerini ifade eden Çepni, "Projeyi ona göre şekillendirdik ve kadınlardan tam not aldık. 298 daireden 170'inin satışlan tamamlandı. Bu evlerde alım kararını kadınlar verdi. Bu projemizde tapu sahipliğinde de kadınların ağırlığı bulunuyor" dedi. Çepni bunda ekonomik bağımsızlığın da etkili olduğunu belirtti, ilk satışa çıktığında metrekare fiyatı 4 bin 500 lira olan Koru Florya'da şimdilerde ortalama metrekare fiyatı 7 bin 500 liraya çıkmış durumda.Sitede 10 bin metrekarelik alan ise tamamen peyzaja ayrılmış durumda .Türkiye genelinde son 7 ayda 795 bin 115 konut ve işyeri el değiştirdi. El değiştiren gayrimenkullerin yüzde 41'ine denk gelen 325 bin 997 bağımsız birimin sahibi kadın oldu. Kadınların tapudaki hakimiyeti Türkiye'deki toplam gayrimenkuller baz alındığında ise yüzde 35'i geçiyor

131 milyon konutun 45 milyon 850 bini kadınlann sahipliğinde bulunuyor. Şirketin bu yıl içinde devreye alacağı inşaatlardan biri Bahçelievler'de E-5 aksında yükselecek. Anlaşma sağlandığı takdirde altında ticari ünitelerin ve restoranların bulunduğu konutlar yapılacak. Çepni, Anadolu yakasında da imza aşamasında oldukları bir arazi bulunduğunu aktardı. Kentsel dönüşüm projelerinde yapılacak yerlerde planlamanın yapılmasının süreci hızlandıracağını aktaran Alpay Çepni süre sınırlamasının da şart olduğunu söyledi. Çepni metrekarede şu büyüklükteki bir proje şu zaman diliminde bitirilmeli ibaresi anlaşmaları da hızlandırır ' dedi.


Ankara Ticari Hayat

Geri Dön