02 / 05 / 2024

Gayrimenkulde devrim niteliğinde yeni dönem! Her şey daha şeffaf olacak!

Gayrimenkulde devrim niteliğinde yeni dönem! Her şey daha şeffaf olacak!

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile gayrimenkul sektöründe devrim niteliğinde bir dönüşümün kapısı aralanıyor.



Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile gayrimenkul sektöründe devrim niteliğinde bir dönüşümün kapısı aralanıyor. Bu yeni yönetmelikle birlikte gayrimenkul ticareti artık daha güvenilir, manipülasyonları önleyici ve şeffaf bir şekilde gerçekleştirilecek.

GÜVENLİ GAYRİMENKUL TİCARETİ!

Yönetmelikteki dişiklikler hakkında açıklama yapan Gayrimenkul Borsası A.Ş (GABORAS) Genel Müdürü Dinçer Gökçe, “Ticaret Bakanlığı tarafından getirilen yeni yönetmelik değişiklikleri, güvenli gayrimenkul ticaretini desteklememiz ve daha şeffaf bir pazar yaratmamız için bir fırsattır." dedi.

Geçtiğimiz günlerde Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik'te Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmî Gazete'de yayımlandı.

Son zamanlarda ilan sitelerinde gerçeği yansıtmayan, fiyat şişirmeleri ve aldatmacaları içeren ilanlar yoluyla, taşınmaz ve ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretinde vatandaşların mağdur edildiğinin gözlemlendiği ve bu konuda çokça artan şikayetler üzerine yapılan değişiklikte, Bakanlık tarafından söz konusu etik dışı uygulamaları ve mağduriyetleri ortadan kaldırmak amacıyla Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik'te değişikliğe gidilmesi zorunluluğunun ortaya çıktığı bildirildi.

Yeni düzenlemeye göre ilan sitelerinde ikinci el motorlu kara taşıtı veya gayrimenkul ilanı vermek isteyenler, açık kimliklerini gizledikleri sahte hesaplar üzerinden ilan veremeyecek.

Gayrimenkulde devrim niteliğinde yeni dönem! Her şey daha şeffaf olacak!

Türkiye’nin ilk ve tek online gayrimenkul ticaret platformu olma özelliğine sahip olan GABORAS, ‘’Gerçek ilanlar, gerçek arz ve talep ve gerçek değer üzerinden ticaret yapmak’’ gibi bir motto belirliyor.

Yönetmelikteki değişikliklerden diğeri olan; “Piyasa yapısını bozucu veya tüketiciyi yanıltıcı ilanları önlemeye yönelik tedbirleri almak, etkin ve sürdürülebilir rekabet şartlarının ve tüketicinin korunması amacıyla Bakanlıkça alınan tedbirlere uymak.” maddesine göre de GABORAS, kurulduğu günden bu yana hassas bir süreç yürütüyor.

GABORAS Genel Müdürü Dinçer Gökçe, "GABORAS olarak, gayrimenkul sektörünün dijital dönüşümünün öncüsü olmaya devam ediyoruz. Ticaret Bakanlığı tarafından getirilen yeni yönetmelik değişiklikleri, güvenli gayrimenkul ticaretini desteklememiz ve daha şeffaf bir pazar yaratmamız için bir fırsattır." dedi.

Gökçe, "GABORAS olarak amacımız, gayrimenkul ticaretini dijitalleştirerek hem güvenli hem de verimli bir platform sunmak. Bakanlık tarafından yapılan yönetmelik değişiklikleri, bu amaç doğrultusunda attığımız adımları daha da değerli kılıyor." diye konuştu.

Yeni yönetmeliklere uyum konusundaki kararlılığını belirten Gökçe, şu sözlerle devam etti: "Bu yönetmelik değişiklikleri, gayrimenkul ticaretinin güvenilirliğini artırmak için atılan önemli adımlardan biridir. GABORAS olarak, gayrimenkul ticaretini daha güvenli ve şeffaf hale getirmek için bu değişiklikleri destekliyoruz." dedi.

28 bin 500 TL'ye konut imarlı arsa fırsatı! Milli Emlak'ın Eylül 2023 ihalelerini kaçırmayın!

Geri Dön