06 / 05 / 2024

Açıklamalı Afet Yönetimi Terimleri Sözlüğü nedir

Açıklamalı Afet Yönetimi Terimleri Sözlüğü nedir

AFAD koordinasyonunda, afet ve acil durumlarda aynı dilin kullanılması, böylece afetlere hazırlık, müdahale ve iyileştirme aşamalarında etkinliğin artırılması amacıyla "Açıklamalı Afet Yönetimi Terimleri Sözlüğü" yayımlandı

AFAD, Açıklamalı Afet Yönetimi Terimleri Sözlüğü hazırlıyor!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Ulusal Deprem Stratejisi ve Eylem Planı kapsamında "Açıklamalı Afet Yönetimi Terimleri Sözlüğü" hazırlıyor. Sözlükte afet, acil durum, ana şok, sivil savunma ve risk gibi bin terim yer alacak

Mısır yönetimi bir kentin yer aldığı dev arsayı Katarlılara satmak için hazırlanıyor!

Büyük bir ekonomik buhran içinde olan ve sürekli ülke topraklarını satmakla gündeme gelen Mısır Yönetimi şimdi de bir kentin kurulu olduğu arsayı satışa çıkardı. 

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce açıkladı: ‘Askeri alanların imara açılması afet yönetiminde riski arttırdı!’

TMMOB Şehir Plancıları Odası Genel Merkezince düzenlenen 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü 47’nci Kolokyumu’nda konuşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce, “Askeri alanların imara açılması, afet yönetimi bakımından riskleri arttırdı ve şehirlerin planlanması bakımından büyük zaaflar yarattı” dedi.

Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya'dan kentsel dönüşüm açıklaması: Güvenli yapıların inşasında kentsel dönüşümün rolü büyük

Trakya Üniversitesi Doğal Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya, güvenli yapıların inşa edilmesinde kentsel dönüşümün öneminin büyük olduğunu açıkladı.

Afet Yönetim Uzmanı Bülent Özmen: Depremle ilgili kanun ve yönetmelikler güncellenmeli!

Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Afet Yönetimi Uzmanı Doç. Dr. Özmen, afet yönetimi ile ilgili olan tüm kanun ve yönetmeliklerin risk azaltmayı öncelik alacak şekilde güncellenmesinin gerekli olduğunu söyledi. 

Tesis Yönetimi sektörünün pazar payı 76,3 milyar dolara ulaşarak her yıl yüzde 12,6 büyüyecek!

MarketsandMarkets tarafından yayınlanan verilere göre dünya çapında tesis yönetimi pazarının 2026 senesine kadar yıllık yüzde 12,6’lık büyüme oranıyla 76,3 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor. Senyonet CEO’su Mehmet Yıldızdoğan'dan konuya ilişkin önemli açıklamalar...

Da Mühendislik Proje Yönetimi Ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Da Mühendislik Proje Yönetimi Ve Danışmanlık Limited Şirketi Kadıköy'de Cenk Aslanboğa tarafından kuruldu.

Elite Miiddle East Proje Yönetimi Danışmanlığı Limited Şirketi kuruldu!

Elite Miiddle East Proje Yönetimi Danışmanlığı Limited Şirketi Şişli'de Angel Luıs Martınez Gomez ve F.Antonıo Ubeda Garcıa ortaklığında kuruldu.

Uzmanlardan Van depremi yorumu! Büyük bir depremin öncüsü mü?

Van YYÜ Afet Yönetimi ve Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Azad Sağlam Selçuk, Van depremi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...

Sophia Proje Yönetimi Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sophia Proje Yönetimi Dış Ticaret Limited Şirketi Eyüpsultan'da Sofııa Bıgvava tarafından kuruldu.

Mıa Casa Investment Proje Yönetimi Limited Şirketi kuruldu!

Mıa Casa Investment Proje Yönetimi Limited Şirketi bugün Fatih'te Ala Sabıhat tarafından kuruldu.

Barka Proje Yönetimi Ve İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Barka Proje Yönetimi Ve İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 40 bin TL sermaye bedeli ile Ertuğrul Çağalayan tarafından kuruldu.

GYODER Akademi A’dan Z’ye Gayrimenkul Portföy Yönetimi webinarı 3 Şubat'ta!

GYODER Akademi seminerlerini “A’dan Z’ye Gayrimenkul Portföy Yönetimi” eğitimi ile devam ettiriyor. GYODER Akademi ve Türk Eğitim Vakfı (TEV) işbirliği ile hayata geçirilen  “A’dan Z’ye Gayrimenkul Portföy Yönetimi” eğitim programına, 3 Şubat Perşembe günü start verilecek. 

Hs Art Mimarlık Ve Proje Yönetimi Limited Şirketi kuruldu!

Hs Art Mimarlık Ve Proje Yönetimi Limited Şirketi Ümraniye’de  150  bin TL sermaye bedeli ile Selim Aşcı tarafından kuruldu.

Açıklamalı Afet Yönetimi Terimleri Sözlüğü nedir Haberi

Açıklamalı Afet Yönetimi Terimleri Sözlüğü nedir


Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda, afet yönetiminde aynı dilin kullanılması, böylece afetlere hazırlık, müdahale ve iyileştirme aşamalarında etkinliğin artırılması amacıyla "Açıklamalı Afet Yönetimi Terimleri Sözlüğü" yayımlandı.


AFAD, afet yönetiminin teknik ve idari anlamda birçok tanım içermesinin, değişik disiplinlerde çalışan aktörlerin birbirlerini anlamaları konusunda sıkıntılara yol açması üzerine 1 yıl önce harekete geçti.


"Açıklamalı Afet Yönetimi Terimleri Sözlüğü"nün hazırlanması için farklı disiplinlerden uzman ve akademisyenlerin katılımıyla 18 kişilik komisyon oluşturuldu.


Toplamda 80'den fazla yerli ve yabancı kaynak, sözlük, mevzuat ve belge taranırken, sözlüğün hazırlanmasına 20'den fazla kurum ve kuruluş da resmi katkı verdi. Sözlük, bir ay kamuoyunun görüş ve önerilerine açık tutularak, her kesimden destek alındı.


Çalışmalar sonucunda, Türkiye'de ilk kez afet konusunda sözlük hazırlandı.


-"Asgari dil birliği, etkin ve verimli...