29 / 04 / 2024

Mısır yönetimi bir kentin yer aldığı dev arsayı Katarlılara satmak için hazırlanıyor!

Mısır yönetimi bir kentin yer aldığı dev arsayı Katarlılara satmak için hazırlanıyor!

Büyük bir ekonomik buhran içinde olan ve sürekli ülke topraklarını satmakla gündeme gelen Mısır Yönetimi şimdi de bir kentin kurulu olduğu arsayı satışa çıkardı. 



İçinde bulunduğu ekonomik buhranı ülke topraklarını satarak çözmeye çalışan Mısır yönetimi, bir tatil beldesini satmak için harekete geçti. 

RAS CEMİLE'Yİ SATILIĞA ÇIKARDI 

Mısır'daki Sisi yönetiminin, Ras el Hikme'nin ardından Ras Cemile’yi de satmak için pazarlık yaptığı belritiliyor.

Ekonomik krizde finansman kaynak bulamayan Mısırlı Yönetim Akdeniz sahilindeki ünlü tatil beledesi Ras el Hikme’yi satan Mısır yönetimi, Sina Yarımadası güneyinde Kızıldeniz sahilindeki Ras Cemile'yi de satmaya hazırlanıyor.

KATARLILAR'A SATMAYA HAZIRLANIYOR

Ekonomik krizden çıkış kapısı arayan Mısır, Ras el Hikme'yi Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) satarak, söz konusu satıştan yaklaşık 35 milyar dolar elde etmişti.

Yeniakit'te yer alan habere göre; Sisi yönetiminin Ras Cemile'nin satışı için de Suudi Arabistan ve Katar'dan yatırımcılarla görüşüldüğü belirtiliyor. Bölgenin 2022 yılında Mısır tarafından Suudi Arabistan'a devredilen Tiran ve Sanafir adalarına yakın olması bölgeye Suudi Arabistan ilgisini artırıyor. Ras Cemile'de satılacağı öne sürülen arazi, tatil kenti Şarm eş Şeyh'in bitişiğinde konumlanıyor ve arazi Mısır devletine bağlı kuruluşlara ait olduğu belirtildi. 

Mısır yönetimi bir kentin yer aldığı dev arsayı Katarlılara satmak için hazırlanıyor!

MISIR İDDİALARI REDDETTİ

Mısır yönetimi, bölgenin satılacağına yönelik iddiaları reddetti.  Fakat yönetim daha önce Ras el Hikme'nin satılacağı söylentilerini de reddedilmiş, aradan kısa bir süre geçtikten sonra bölgenin satışı gerçekleşmişti.

Bu arada Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Ras el-Hikme bölgesinin geliştirilmesi için yaptığı anlaşmada ülke piyasalarını etkiledi.

''İKİ AY İÇİNDE 35 MİLYAR DOLARLIK YABANCI YATIRIMI İÇERECEK ''

Mısır Başbakanı Mustafa Medbuli, “Mısır’ın yatırım yasaları çerçevesinde imzalanan Ras el-Hekme Anlaşması, iki ay içinde 35 milyar dolarlık doğrudan yabancı yatırımı içerecek” dedi.

Anlaşma, özellikle resmi piyasalar ile karaborsa arasında Mısır para biriminin dolara karşı döviz kurundaki tutarsızlığı sonrasında ülkenin birkaç aydır tanık olduğu yüksek fiyat dalgası yol açtı.

Bankalarda doların resmi piyasa fiyatı 30,9 Mısır lirasında sabitlenirken, son dönemde karaborsada dolar 70 liranın üzerindeki rakamlardan alıcı bulabiliyor.

‘Dev anlaşma’ diye anılan Ras el-Hikme Anlaşmasıyla ilgili haberler hızla yayılırken, Mısır basınında ‘karaborsada doların lira karşısında fiyatının yaklaşık 64 liradan 52 liraya düştüğü’ haberleri  gündeme geldi.

Yabancı konut yatırımcısını kaybediyoruz!

Türkiye konut fiyat artışında dünya lideri oldu!

Geri Dön