18 / 07 / 2024

Acil Afet Yönetim Merkezi

Acil Afet Yönetim Merkezi

Valiliğin Afet Planı'nı hazırlarken dikkatli olmadığını, Büyükşehir Belediyesi'nin de şehir planlarını hazırlarken fay hatlarını göz ardı ederek haritalara işlemediğini ve Afet Merkezi'ne sorumluluk düştüğünü söyledi...

Afet Yönetim Uzmanı Bülent Özmen: Depremle ilgili kanun ve yönetmelikler güncellenmeli!

Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Afet Yönetimi Uzmanı Doç. Dr. Özmen, afet yönetimi ile ilgili olan tüm kanun ve yönetmeliklerin risk azaltmayı öncelik alacak şekilde güncellenmesinin gerekli olduğunu söyledi. 

Erzurum'da depreme yönelik çalışmalar hızlandı!

Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı ile Erzurum başta olmak üzere Doğu Anadolu Bölgesi'nde depreme yönelik çalışmalarını hızlandırdı. 

Mehmet Güllüoğlu: Afet yönetiminde en önemli konu kentsel dönüşüm!

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Mehmet Güllüoğlu yaptığı açıklamada afet yönetiminde en önemli konunun kentsel dönüşüm olduğunu belirtti.

2020 afet yönetim planı ile ilgili 9 soru TBMM'de!

Bakanlığın afet yönetim planı ve depreme karşı önlem almak için ayırdığı kaynak miktarı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

DASK Afet Yönetim Sistemi dünyaya referans olacak!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kayacı yaptığı açıklamada "Afet derecesinde sayılabilecek olası büyük depremler için gerçekleştirdiğimiz yeni DASK Afet Yönetim Sistemi projemiz, konusunda dünyaya referans olabilecek yatırım ve iş birlikleriyle yürütülüyor." dedi..

Yıldırım'a Afet Yönetim Merkezi inşa edildi!

Yıldırım Belediyesi, afet stratejilerinin ve çalışmalarının yürütüleceği Afet Yönetim Merkezi’ni ilçeye kazandırmak için hazırlanıyor.

Yıldırım Afet Yönetim Merkezi'nde sona gelindi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Yıldırım Belediyesi, Afet Yönetim Merkezi'nin inşaatında sona geldi.

Yıldırım Afet Acil Kriz Yönetim Merkezi'nin inşaatı tam gaz!

Yıldırım Mimar Sinan Mahallesi’nde hayata geçirilen, bin 495 metrekare alana sahip Afet Acil Kriz Yönetim Merkezi’nin inşaatı sürüyor.

Yıldırım'a Afet Acil Yönetim Kriz Merkezi inşa ediliyor!

Yıldırım Belediyesi afet yönetim planını hazırlayarak yaşanması muhtemel felaketlerde can ve mal kayıplarını en aza indirmek için kente afet merkezi inşa ediyor.

Bursa Yıldırım'a afet yönetim merkezi inşa ediliyor!

Bursa Yıldırım Belediyesi tarafından bölgeye Afet ve Acil Yönetim Merkezi inşa edilecek. Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ilçenin deprem bölgesinde olduğunu hatırlattı.

Nilüfer İlçe Afet Yönetim Merkezi açılış için gün sayıyor!

Bursa Nilüfer Belediyesi tarafından inşa edilen Nilüfer İlçe Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezi'nde sona gelindi. Mustafa Bozbey tarafından incelenen bina açılış için gün sayıyor.

Eti Gıda Sanayi’nin yönetim binasına Ateksis imzası'

Eti Gıda Sanayi’nin Yönetim Binası’nın birbiri ile entegre olarak çalışabilen yangın algılama, kartlı geçiş, genel seslendirme ve acil anons sistemleri ile kapalı devre kamera sistemlerinin saha içi uygulamaları Ateksis tarafından gerçekleştirilmiştir.

Bursa Nilüfer Afet Merkezi açılış için gün sayıyor!

Nilüfer Belediyesi’nin ilçeye kazandıracağı Nilüfer İlçe Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi açılışa hazırlanıyor. Çalışmaları son aşamaya gelinen binayı gezen Başkan Mustafa Bozbey, merkezde afetlere karşı eğitimlerin verileceğini söyledi.

Acil Afet Yönetim Merkezi Haberi

Acil Afet Yönetim Merkezi

Valilik ve belediyeye mektup gönderen Murathan, herkesin sorumluluğunu yerine getirmesi gerektiğini söyledi 


İzmir Valiliği ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne çağrıda bulunan Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Alim Murathan, hazırlanan Afet Eylem Planı'nda deprem sonrası ilk toplanma yerlerinin bazılarının fay hatları üzerinde yer aldığına dikkat çekti. 


Afet Eylem Planı'nın hatalı olduğunu vurgulamak ve kamuoyunu bilgilendirmek istediklerini dile getiren Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Alim Murathan, hem İzmir Valiliği'ne hem de İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne eleştirilerini dile getirdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na ve İzmir Valisi Mustafa Toprak'a yazdıkları mektupları göndererek depreme karşı daha ciddi sorumluluklar alınması gerektiğini bildireceklerini dile getiren Murathan, "İzmir Valiliği tarafından hazırlanan Afet Eylem Planı'nda deprem sonrası ilk toplanma yerleri ve çadır alanlarının bazıları İzmir fayı üzerinde yer...