17 / 05 / 2024

adana çağdaş kentleşme paneli

adana çağdaş kentleşme paneli

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası (İMO), Şehir Plancıları Odası (ŞPO) ve Mimarlar Odası Adana Şubeleri, "Adana'da Planlama Süreci ve Kentleşme" Konulu panel düzenleyecek.

Adana Seyhan'da yüzde 20 indirimle arsa fırsatı!

Adana Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, Adana Seyhan'da yer alan arsayı satışa çıkardı.

Naci Görür peş peşe açıkladı: İstanbul depremi büyük ölçüde yakınlaştı! Bingöl, Karlıova, Hatay ve Adana'ya da dikkat!

Deprem uzmanı Naci Görür peş peşe açıkladı! İstanbul depremi büyük ölçüde yakınlaştı! Bingöl, Karlıova, Hatay ve Adana'ya da dikkat!

Teknoloji ile kapsayıcı ve sürdürülebilir kentleşme mümkün mü?

Yarının dünyasında öne çıkan kavramların başında sürdürülebilir şehirler inşa edilmeye başlıyor. Peki, teknoloji ile kapsayıcı ve sürdürülebilir kentleşme mümkün mü? İşte detaylar...

İmar affı gelecek mi? İmar barışı gelirse çarpık kentleşme artar mı? Uzman isimden şok açıklama!

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, İmar Affı ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Peki İmar affı gelecek mi? İmar affı gelirse çarpık kentleşme artar mı? İşte ayrıntılar...

Yazlık konut satış değerinde en çok artış yüzde 432 ile Datça'da!

Yapay zekâ ile gayrimenkul değerlemesi yapan Endeksa, 19 ilçenin pandemi dönemi konut satışlarında yaşanan değer değişimini inceledi. Son 3 senede konut satış değerinde en çok artış yüzde 432 ile Datça’da gerçekleşti. Konut metrekare satış fiyatı en yüksek ilçeler, ortalama 35 bin 696 TL ile Çeşme

Adana Seyhan'da 9.8 milyon TL'ye satılık arsa!

Adana İli Yüreğir Belediye Başkanlığı, Adana Seyhan'da yer alan arsayı 9 milyon 847 bin 53 TL bedelle satışa çıkardı.

Adana Ceyhan'da 11.1 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

Adana Ceyhan Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu, ilçeye bağlı Gaziosmanpaşa'da bulunan 4 bin 920 metre büyüklüğündeki arsayı icradan satışa çıkardı. Arsanın bedeli 11.1 milyon TL olarak belirlendi.

Adana Çukurova'da 21.8 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

Adana 13. İcra Dairesi, Adana Çukurova'da yer alan arsayı 21 milyon 768 bin 951 TL bedelle satışa çıkardı.

Adana Seyhan'da 9.8 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Adana İli Yüreğir Belediye Başkanlığı, Adana Seyhan'da yer alan gayrimenkulü 9 milyon 847 bin 53 TL bedelle satışa çıkardı.

Adana Seyhan'da 27.1 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Adana Seyhan'da yer alan gayrimenkulü 27 milyon 167 bin 833 TL bedelle satışa çıkardı.

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği ve Ticaret A.Ş. On Çeşme Meydan şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği ve Ticaret A.Ş. On Çeşme Meydan Şubesi bugün Beykoz’da 5 bin TL sermaye bedeli ile açıldı.

Antalya’nın en büyük sorunu çarpık kentleşme!

TÜİK, 2019 Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’nin sonuçlarını açıkladı. Antalya’nın nüfusu 2 milyon 511 bin 700 kişiye ulaştı. İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı (İMO) Mustafa Balcı, Antalya’daki en büyük problemlerin ulaşım ve çarpık kentleşme olduğunu açıkladı.

Pirim Gıda Ve Meşrubat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Opale Otel Şubesi açıldı!

Pirim Gıda Ve Meşrubat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Opale Otel Şubesi bugün Beyoğlu'nda 30 milyon TL sermaye bedeli ile açıldı. 

adana çağdaş kentleşme paneli Haberi

adana çağdaş kentleşme paneli

"Adana'da Planlama Süreci ve Kentleşme" Konulu panel düzenlenecek. 20 Haziran Cuma günü saat 14.00'da Adana Eczacı Odası'nda gerçekleşecek ortak panelde sorunlar ve çözüm yolları irdelenecek. 


"ENGELLER KALDIRILMALI" 


Panel öncesi açıklama yapan İMO Adana Şube Başkanı Mazım Biçer, ŞPO Adana Şube Başkanı Gülcan Keskin ve Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Bekir Kamışlı, "Büyük sorun ve sıkıntılarla boğuşan bir kentte yaşıyoruz" dediler. 


Adana'nın hızlı nüfus artışı ve göçlerin planlı yönetilememesinin, yanlış yatırımların, ulaşım ve kentleşme politikalarındaki plansızlığın, işsizlik ve yoksulluğun neden olduğu sorunlarla yaşayan, gitgide kimliksizleşen, doğal, kültüre! ve tarihi değerleri zedelenen bir kent haline dönüştüğünü vurgulayan Biçer, Keskin ve Kamışlı'nın ortak açıklamasında şu görüşlere yer verildi: "Ayrıca, yoğunluğu artıran imar planı değişiklikleri, çağdaş kentleşmeyi hedef almayan mevcut imar yasası ve yönetmelikler, kentleşme önünde...