27 / 04 / 2024

Teknoloji ile kapsayıcı ve sürdürülebilir kentleşme mümkün mü?

Teknoloji ile kapsayıcı ve sürdürülebilir kentleşme mümkün mü?

Yarının dünyasında öne çıkan kavramların başında sürdürülebilir şehirler inşa edilmeye başlıyor. Peki, teknoloji ile kapsayıcı ve sürdürülebilir kentleşme mümkün mü? İşte detaylar...



Kentlerin yaşam alanı olarak varlığını devam ettirebilme yeteneğini güçlendirmesi için popülasyon ve sanayileşme gibi dinamikler karşısında sürdürülebilir çözümler belirleyici sebep oluyor. Şehirleşmede sürdürülebilirliğin ön şartlarından birinin kentleri afetlerden korumak olduğu düşünüldüğünde ise deprem kuşağında bulunan Türkiye için dayanıklı ve güvenilir yapıların ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıkıyor. Yeni yapılacak konutların dayanıklılık performansının dünya standartlarına çekilmesi, mevcut yapı stokunun ise güvenli hale getirilmesi, sürdürülebilir kentleşme denkleminde belirleyici bir rol oluyor. Geleceğin güvenli yapılarını bugünden inşa eden Hilti, ileri yapı teknolojileriyle sürdürülebilir kentleşme için inşaat profesyonellerine çözüm ortaklığı yapıyor.

Teknoloji ile kapsayıcı ve sürdürülebilir kentleşme mümkün mü?

Kapsayıcı ve sürdürülebilir kentleşme için fırsat eşitliği, yapıların erişilebilirliği ile dayanıklı binaların inşası bir zorunluluk… Popülasyonun giderek arttığı şehirlerde gerekli alt yapı sistemlerinin sağlanması ve güvenliği en üst düzeyde bulunan yapıların artırılması ise ancak teknolojinin inşaat sektörüne entegre edilmesiyle mümkün oluyor. Yarının sürdürülebilir kentleri için inşaat sektöründe teknolojiye öncülük ettiklerini söyleyen Hilti Türkiye Pazarlama Direktörü Mehmetcan Tufan, "8 Kasım Dünya Şehircilik Günü" kapsamında sürdürülebilir kentleşmeye ilişkin şirketin yatırımları ve çözümleri hakkında önemli açıklamalar yaptı.


Geri Dön