15 / 05 / 2024

adana gaziantep yht

adana gaziantep yht

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde yapımı devam eden yüksek hızlı tren projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Turhan, "Adana-Gaziantep seyahat süresi 1,5 saate düşecek" diye konuştu.

Bakan Uraloğlu: Mersin-Gaziantep arası 6 saatten 2 saate inecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Hattı'nın 6 saat 23 dakikalık seyahat süresini 2 saat 15 dakikaya düşüreceğini belirterek "Bu hatta yılda ortalama 6,4 milyon yolcu taşınacak" dedi.

Adana'da 5 bin 500 dönümlük hazine arazisine yeni sanayi sitesi!

Adana'da Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu’nun Kozan çıkışına yakın bir mesafede yeni bir sanayi sitesi kurulacak. Yeni sanayi sitesi için tam 5 bin 500 dönümlük hazine arazisi ayrılacak.

Adana'ya sanayi sitesi inşa edilecek! 

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu’nun Kozan çıkışının sadece 5-6 kilometre uzağında, Göztepe mevki yakınlarında, Sarıçam Belediyesi sınırları içerisinde sanayi sitesi inşa edilecek. 

Adana-Mersin YHT projesinin akıbeti mecliste!

Adana-Mersin Yüksek Hızlı Tren Projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Koncuk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

YHT ve modern raylı sistemler projeleri TBMM'de!

Şanlıurfa ilinde yüksek hızlı tren ve modern raylı sistemlere yönelik bir proje olup olmadığı ve Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep ve Gaziantep-Şanlıurfa- Mardin hızlı tren hattı projelerine dair bazı iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Adana-Gaziantep YHT projesinde son durum ne?

Adana-Gaziantep Hızlı Tren Projesi'nin bulunduğu aşamaya ve Adana-Pozantı güzergahının çift hat olarak yenilenmesi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Çulhanoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TCDD'den 7 ilde satılık 52 gayrimenkul!

TCDD Genel Müdürlüğü 6. Bölge Müdürlüğü, Adana, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Konya, Mersin ve Niğde'de yer alan 52 gayrimenkulü satışa çıkardı.

Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren projesiyle ilgili 12 soru!

Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren hattı yapım aşaması meclis gündeminde konu oldu. İYİ Parti Mersin Milletvekili Zeki Hasan Sıdalı konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Adana-Gaziantep arası 1,5 saate düşecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde yapımı devam eden yüksek hızlı tren projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Turhan, "Adana-Gaziantep seyahat süresi 1,5 saate düşecek" diye konuştu.

ÖİB 3 ildeki 10 gayrimenkulü özelleştiriyor!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Adana, Gaziantep ve Kırıkkale'deki 10 gayrimenkulü satış usulü ile özelleştiriyor..

Manisa, Adana, Mersin ve Gaziantep'te acele kamulaştırma kararı!

Manisa, Adana, Mersin ve Gaziantep illeri sınırları içerisinde bulunan bazı gayrimenkuller acele kamulaştırılacak...

Gaziantep ile Şanlıurfa arasına YHT geliyor!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gaziantep ile Şanlıurfa arasında yapılacak hızlı tren projesi için sözleşmenin Ocak 2018'de imzalanacağını açıkladı. 

İller Bankası 3 ildeki 6 gayrimenkulünü satıyor!

İller Bankası mülkiyetindeki, Ankara, Adana Gaziantep ilçesindeki 6 gayrimenkulü satışa çıkardı. Gayrimenkuller, 11 Mayıs 2017 günü saat 11:00'da gerçekleşecek.

adana gaziantep yht Haberi

adana gaziantep yht

Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Yüksek Hızlı Tren tünel inşaat çalışmalarını yerinde inceledi. Turhan, projeyle ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Posta Gazetesi'nde yer alan habere göre, Bahçe-Nurdağı-Fevzipaşa varyantı hızlı tren projesinin şantiyesinde incelemelerde bulunan Bakan Turhan, şu açıklamalarda bulundu.

"Türkiye son yıllarda hızlı tren çalışmalarına ülke sathına yayan projelere devam ediyor. Daha ekonomik ve güvenli ulaşım olan demiryolu hizmetlerini ülke sathına yaymak için yeni projeler hazırlıyoruz. Yüksek hızlı tren hatları bakanlığımızın öncelikli projeleridir.

68 KİLOMETRE KISALIYOR

Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hattı bunlardan biri. Buradaki konvansiyonel demiryolu hattını hızlı tren hattına çeviriyoruz. 294 kilometrelik Gaziantep-Adana demir yolu hattı virajları, yüksek eğimleri ortadan kaldırılarak, tünellerle ve viyadüklerle 68 kilometre kısaltarak 226 kilometreye indiriliyor. 

SEYAHAT SÜRESİ 4 SAAT DÜŞECEK 

Yolcu trenlerimizle yaklaşık 5,5 saat olan...