27 / 04 / 2024

Bakan Uraloğlu: Mersin-Gaziantep arası 6 saatten 2 saate inecek!

Bakan Uraloğlu: Mersin-Gaziantep arası 6 saatten 2 saate inecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Hattı'nın 6 saat 23 dakikalık seyahat süresini 2 saat 15 dakikaya düşüreceğini belirterek "Bu hatta yılda ortalama 6,4 milyon yolcu taşınacak" dedi.



Ankara merkezli yüksek hızlı tren ağının oluşturulması hedefi kapsamında yaklaşık 3 bin 800 kilometrelik demir yolu hattında yapım çalışmalarının devam ettiğini belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Hedefimiz 2053'e kadar hızlı tren hizmeti alan il sayımızı 52'ye çıkartmak ve demir yolu hat uzunluğumuzu 28 bin 590 kilometreye çıkarmak" şeklinde konuştu.

Uraloğlu, Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Hattı'nın 6 saat 23 dakikalık seyahat süresinin 2 saat 15 dakikaya ineceğine dikkat çekerek, "Saatte 200 kilometre tasarım hızıyla bu hatta yılda ortalama 6,4 milyon yolcu ve yaklaşık 100 milyon ton yük taşımayı hedefliyoruz. Bu projenin orta koridorunun, bizim deyimimizle yeni ipek yolu olması için ülke içinde doğu-batı ve kuzey-güney ekseninde eksik ulaşım bağlantılarını tamamlayacak projeleri tek tek hayata geçiriyoruz" ifadesini kullandı.

Bakan Uraloğlu: Mersin-Gaziantep arası 6 saatten 2 saate inecek!

DEMİR YOLLARI 14 BİN KİLOMETRE OLDU

Uraloğlu, demir yolu ağını 14 bin kilometreye yükselttiklerini belirterek, "Hızlı trenlerimizle konforlu, hızlı ve modern seyahat hizmetini doğrudan ve dolaylı 19 ilimiz ve ülke nüfusumuzun yaklaşık yüzde 50'si ile buluşturduk" dedi.

Ankara merkezli yüksek hızlı tren ağının oluşturulması amacıyla yaklaşık 3 bin 800 kilometrelik demir yolu hattında yapım çalışmalarının devam ettiğine dikkat çeken Uraloğlu şöyle devam etti: "Hedefimiz 2053'e kadar hızlı tren hizmeti alan il sayımızı 52'ye yükseltmek ve demir yolu hat uzunluğunu 28 bin 590 kilometreye çıkarmaktır. Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren projemizde, alınan 1,5 milyar avroluk kredi yabancı yatırımcıların ülkemize güven duyduğunun göstergesidir. 312,5 kilometre uzunluğundaki projemizle Mersin-Adana arasındaki mevcut hattın altyapısını hızlı trene uyumlu hale getireceğiz."

Hat kapsamında 2 gar, 19 istasyon, 86 kara yolu üst geçidi, 32 demir yolu köprüsü ve 17 tünel inşa edilecek. Nurdağı-Başpınar kesiminde toplam 34 bin 700 metre uzunluğunda 6 tünelin kazı çalışmaları tamamlandı.


Geri Dön