28 / 04 / 2024

Bakan Uraloğlu açıkladı: Ankara-İstanbul arasına yeni otoyol geliyor!

Bakan Uraloğlu açıkladı: Ankara-İstanbul arasına yeni otoyol geliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-İstanbul arasındaki otoyolların yeterli gelmediğini ifade ederek yeni proje için sinyal yaktı.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul-Ankara arasına yeni otoyol projesi için düğmeye basıldığını söyledi. Geçen yıl Bolu Dağı'nda gerçekleşen heyelanın ardından kapatılan yolun yakın zamanda açılacağını ifade eden Uraloğlu, artık bu yolların yeterli gelmediğini söyledi. Uraloğlu, "Araç sahipliği 28 milyonlara ulaştı. Yeni yollara ihtiyacımız var kapasitemiz orada da dolmak üzere." diye ifade etti.

Mart 2024'ten önce hizmete açılması planlanan Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın Taşoluk İstasyonu'nda incelemelerde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TRT Haber'in sorularını cevapladı.

ANKARA-İSTANBUL ARASI 80 DAKİKAYA DÜŞECEK

İmkanların geliştiğini ve ihtiyaçların arttığıı söyleyen Uraloğlu, yeni yolların lazım olduğuna dikkati çekti. Yeni projelerin hayata geçirilmesi gerektiğinin altını çizen Uraloğlu, "Yeni hatlar döşemek lazım, yeni hava alanları açmak lazım" dedi.

Bu anlamda da Türkiye'nin en büyük mega kenti olan İstanbul-Ankara arasında da öncelikle Süper Hızlı Tren Hattı projesini hatırlatarak, "4 istasyon olacak muhtemelen. 80-85 dakikalık bir seyahat süresi ile neredeyse kapıdan kapıya seyahat imkanı sağlamış olacağız. 344 kilometre uzunluğa ve 350 kilometre hıza sahip" şeklinde konuştu.

Bakan Uraloğlu açıkladı: Ankara-İstanbul arasına yeni otoyol geliyor!

İSTANBUL-ANKARA ARASINA YENİ OTOYOL GELİYOR

Bununla yetmeyeceklerini söyleyen Uraloğlu, "Yeni bir otoyol projesi çalışıyoruz. Ankara'dan başlayıp Nallıhan-Göynük-Akyazı üzerinden Kuzey Marmara Otoyolu ile buluşmuş olacak" diye ifade etti. Dolayısıyla sadece 2 il arasındaki ulaşımı değil orta koridorda yer alan Türkiye'nin bu anlamdaki elini de güçlendirileceğine dikkat çekti.

Ankara ile İstanbul arasında şu anda devlet yolunun halen hizmet sağladığını anımsatan Uraloğlu, "Ayrıca bir otoyolumuz var Bolu Dağı'ndan da geçen o hizmet ediyor. Bir ay süredir Bolu Dağı'nda geçen yıl meydana gelen bir heyelandan dolayı Ankara-İstanbul arasını ulaşıma kapatmıştık. Önümüzdeki günlerde orayı açacağız" dedi.

Artık bu yolların yeterli gelmediğini ve araç sahipliğinin 28 milyonlara ulaştığının altını çizen Uraloğlu, "Yeni yollara ihtiyacımız var kapasitemiz orada da dolmak üzere. Dolayısıyla biz orada yeni bir otoyol planlayıp yapımını da gerçekleştirerek kapasite dolduğu zaman alternatif bir kapasiteyi de hizmete sunmuş olacağız" dedi.

Fiat Egea Cross'a 10 bin TL'lik indirim müjdesi geldi! İşte Egea Cross'un güncel fiyatları!

Demire gelen zam inşaat sektörüne yıldırım gibi düştü! Demir fiyatları fırladı! 30 Ekim 2023 demir fiyat listesi

ŞOK Market'te 10 kg Peros toz deterjan 169 TL'den 199 TL'ye, Yumoş 99 TL'den 74 TL'ye düştü! 1 Kasım kataloğu...


Geri Dön