27 / 04 / 2024

Ulaştırma Bakanı açıkladı! İstanbul-Ankara arasına yeni otoyol projesi...

Ulaştırma Bakanı açıkladı! İstanbul-Ankara arasına yeni otoyol projesi...

İstanbul ve Ankara arasına yeni otoyol geleceği duyuruldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun yaptığı açıklama kapsamında otoyolun nerelerden geçeceği de bellirlendi. İşte haberin detayları...



Türkiye'nin en yoğun nüfusa sahip olan 2 şehri İstanbul ve başkent  Ankara  arasına yeni bir otoyol yapılacağı kaydedildi. Bakan Uraloğlu'nun açıkladığı proje heyecan ile karşılandı.

aydinlik.com.tr'de yer alan habere göre; Devam eden projelere ve gündemde olan yeni fikirlere dair açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Demir yolu araçlarının yerli ve milli olması yönündeki çalışmalara ağırlık vermekteyiz. Milli Metro Projesi, lokomotif üretimi ve milli elektrikli tren seti gibi projeler ülkeye değer kattı. Akıllı ulaşım yollarında da kullanılan teknolojiler de Türkiye'de üretiliyor" ifadelerini kullandı.

5G'ye geçiş çalışmalarına da değinen Bakan Uraloğlu, "Şu anda Türkiye'de kullanılan cep telefonlarının sadece yüzde 11'i 5G'ye uyumlu. Yani bu süreci doğru yönetmemiz gerekir. Türkiye'nin ihtiyacı olduğu noktada biz bunu ülkemize getirmiş olacağız" ifadelerini kullandı ve Türksat 6A uygusunun Mart ayında yer teslimi yapılacağını belirtti.

ANKARA-İSTANBUL ARASINA YENİ OTOYOL PROJESİ

Ankara ile İstanbul arasında trafik yoğunluğunun arttığını söyleyen Abdulkadir Uraloğlu, bu hat üzerinde yeni çalışmaların bulunduğunu şu cümlelerle açıkladı: "İstanbul ile Ankara arasında gelecek seneler için bize mutlaka yeni bir otoyol lazım. Daha kısa gidecek bir tren hattı da lazım. Bu proje Ankara'dan  Ayaş, Beypazarı, Nallıhan üzerinden başlayıp Akyazı'ya kadar giden 276 kilometrelik bir otoyol şeklinde projelendirilecek. Hem daha kısa bir güzergahtan seyahat edeceğiz hem de kapasitemiz de yükselecek. Biz demir yolunu biraz daha önceliyoruz. Onun için bir projemiz daha var. Bunun proje çalışmalarına başladık. Otoyol hem de demir yolu için 2028 yılında projeksiyonunda inşaatına başlarız ve proje olarak başladık ama yapım olarak biraz daha vaktimiz var" denildi.

3’ER ŞERİTLİ VE TOPLAM 276 KM OLACAK 

Yapılması planlanan otoyolun yaklaşık 225 km’si anayol, 51 km’si bağlantı yolu olmak üzere toplam 276 km uzunluğunda olması öngörülüyor. 1 milyar Euro’ya mal edilecek otoyolun, gidiş geliş 3’er şerit olması hedeflenmektedir.

Ulaştırma Bakanı açıkladı! İstanbul-Ankara arasına yeni otoyol projesi...

"ORTA ANADOLU YOLU" NERELERDEN GEÇECEK?

Türkiye'nin en çok kullanılan güzergahlarından olan Ankara-İstanbul arasında trafiği rahatlatacak yeni otoyol projesinin hangi il ve ilçelerden geçeceği ise merak konusu.

Buna göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından Ankara ve İstanbul arasındaki güzergahta yer olan  'Orta Anadolu Otoyolu' projesi üzerinde çalışmalara başlandığı belirtildi. Yeni otoyolun Akyazı ile Ankara arasında yapılması bekleniyor. Akyazı’dan başlayacak yol, Mudurnu, Nallıhan, Beypazarı ve Ayaş’tan geçerek Ankara’ya ulaşacak. Buna göre, Türkiye’nin ana transit geçiş yolu olması amaçlanan ve Avrupa’yı Asya’ya bağlayan koridorda da yer alan  Kuzey Marmara Otoyolu, “Orta Anadolu Otoyolu” ile direkt Niğde Otoyolu’na bağlanacağı kaydedildi.

Bakan Uraloğlu: 2028'e kadar 1006 kilometre yeni otoyol yatırımı gerçekleştireceğiz!

Bakan Uraloğlu açıkladı: Ankara-İstanbul arasına yeni otoyol geliyor!

Son dakika: Köprü ve otoyollara KDV zammı geldi!

 


Geri Dön