28 / 04 / 2024

Bakan Uraloğlu açıkladı: Ankara-İzmir hızlı tren hattı ne zaman açılacak?

Bakan Uraloğlu açıkladı: Ankara-İzmir hızlı tren hattı ne zaman açılacak?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-İzmir Hızlı tren projesinin 2026 senesinde tamamlanacağını duyurdu. İşte Uraloğlu'nun açıklaması ve haberin detayları...



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Manisa’nın Akhisar ve Gördes ilçeleri arasında yapımı devam eden karayolunda incelemelerde bulunarak açıklama yaptı.

Bakan Uraloğlu yaptığı incelemeden sonra karayolu şantiyesinde düzenlediği basın açıklamasında, Ankara-İzmir Hızlı tren projesinin 2026 senesinde tamamlanacağını kaydetti.

ALTYAPI ÇALIŞMALARININ YÜZDE 62,9'U BİTTİ

Manisa’nın çok köklü bir demiryolu kültürü olduğunu ifade ederek konuşan Bakan Uraloğlu şunları kaydetti: “Ankara-İzmir Hızlı Demiryolu Projesi kapsamında Manisa’yı da hızlı tren ile tanıştıracağız. Yapım çalışmalarımız etap etap devam ediyor. Altyapı yapım çalışmalarında yüzde 62,9 fiziksel ilerleme sağladık. Kalan altyapı, üstyapı ve elektromekanik yapım işleri de hızla sürüyor. İnşallah 2026 yılı içerisinde tamamlayarak halkımızın hizmetine açacağız.

Hatta, bu projemiz tamamlandığında Ankara-İzmir mevcut demiryolu 824 kilometreden 624 kilometreye seyahat süreside 14 saatten 3,5 saate düşeceği kaydederek Ankara-Manisa arası seyahat süresi de 11 saat 45 dakikadan 2 saat 50 dakikaya düşeceği de belirtildi.

Buna göre, 21 senedir olduğu gibi, 2024 senesinde de yenilikçi projeler ile, sürdürülebilir çözümlerle ve teknolojinin gücünü kullanarak, ülkemizin ulaşım altyapısını daha da güçlendireceğiz.” ifade etti.

Bakan Uraloğlu açıkladı: Ankara-İzmir hızlı tren hattı ne zaman açılacak?

YHT NEDİR?

Yüksek Hızlı Tren ya da kısa adı ile YHT, Türkiye'de TCDD'ye ait yüksek hızlı demiryolu hatları üzerinde yer alan  TCDD Taşımacılık tarafından işletilen yüksek hızlı tren setleri ile sunulan yüksek hızlı demiryolu hizmetidir.

YHT NE KADAR HIZLIDIR?

Yüksek Hızlı Tren tamamen yerlibir şirket iş gücü ve öz kaynaklar ile yapılan bir proje kapsamında Polatlı-Konya arasında 218 km uzunluğunda alt yapısı ile 250 km/s hıza uygun çift hatlı, elektrikli ve sinyalli yüksek hızlı demiryolu inşası gerçekleşmiştir.

YHT NE İLE ÇALIŞIR?

Trenin ileriye doğru hareketi de elektromıknatıslar tarafından sağlanır. Bu konuda değişik uygulamalar olmak ile beraber,  EDS (Electrodynamic Suspension) teknolojisinde kullanılan rayları ve treni, açılmış haldeki bir elektrik motoru gibi düşünülmektedir.

Bakan Uraloğlu açıkladı! Bir il daha hızlı trene kavuşuyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı açıkladı! Ankara-Konya hattında YHT seferleri artırıldı...

 


Geri Dön