28 / 04 / 2024

Bakan Uraloğlu açıkladı! Bir il daha hızlı trene kavuşuyor

Bakan Uraloğlu açıkladı! Bir il daha hızlı trene kavuşuyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 'Sivas'tan Malatya'ya kadar gelecek olan 224 kilometre uzunluğundaki hızlı tren projesinin bitirildiğini kaydetti. İşte haberin ayrıntıları... 



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sivas'tan Malatya'ya gelecek olan 224 kilometre uzunluğundaki hızlı tren projemizi bitirdik. Çed sürecini de bitirdik ve yatırım programına teklif ettik. Eğer imkan olur da 2024 yatırım programını alırsak ihalesini konuşacağız. 2024 olmasa 2025 yatırım programına kesinlikle alacağız.' diye konuştu.

Bakan Uraloğlu, Malatya Büyükşehir Belediyesinde düzenlenen Koordinasyon Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 2023 yılının üzüntü ile, özellikle 6 Şubat depremlerinde yaşanan can kayıpları ile , tahribatla geçtiğini kaydetti. 

ekonomim.com'da yer alan habere göre; Uraloğlu, "Depremin sonuçlarını ortadan kaldırma adına yapılan çalışmalar var. Devletimiz depremin ilk saatlerinden itibaren vatandaşımızın yanında oldu, derdiyle dertlendi, dertlerini çözmeye çalıştı. Çok şükür şu an Malatya'da da aldığımız bilgiler, vatandaşlarımızın tamamı konteyner kentlerde, evleri hasar gören veya yıkılanlara her türlü ihtiyaçları noktasında da devletimiz gerekenleri yapıyor. Ulaştırma yapıları anlamında da benzer çalışmaları biz de Bakanlık olarak yapıyoruz. Çalışmalarımızı yürütüyoruz. Önemli bir sıkıntımız yok diyebilirim." ifadelerini kullandı.

Bakan Uraloğlu açıkladı! Bir il daha hızlı trene kavuşuyor

ÇEVRE YOLU HIZLI BİR ŞEKİLDE TAMAMLANACAK

Deprem konutlarının bağlantı yollarının da Karayolları Genel Müdürlüğünce yapılacağını kaydeden Bakan Uraloğlu, şöyle konuştu: "Onunla ilgili de incelemelerde bulunduk. İkizce mevkisindeki toplam 46 kilometrelik yolun hemen önümüzdeki ay 4, sonraki ay 9-9,5 kilometrelik bölümünü bitireceğiz. Oradaki konutlar bittiğinde yollarımız da inşallah hazır olacak. Şantiyemiz kuruldu. Çalışmalarına devam ediyor. Yine Büyükşehir Belediyemizin yapımını devam ettirdiği Kuzey Kuşak Yolu'nda çalışmaları yerinde inceledik."

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün Malatya'da gerçekleştirdiği  çalışmalar kapsamında açıklama yapan Bakan Uraloğlu, "Kuzey Çevre Yolu, belli gerekçelerle orada çok istediğimiz hızda ilerleyemedik. Yaklaşık 55 kilometre civarında bir yol. Şu ana kadar 31 kilometrelik kesimini bitirdik. Özellikle havaalanı ve Sivas yolu tarafında  bağlantıları sağlamış olduk. Devamında da çalışmalara devam ediyoruz. Orada bir firma değişikliği bugünlerde söz konusu. Bir de ikmal ihalesi yapacağız. Malatyalılar artık bundan sonra o yolun çok daha hızlı ilerlediğini inşallah görecek ve  biz de yakın takipçisi olmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

İki büyük şehir arası mesafe 80 dakika olacak! Bakan Uraloğlu'ndan yüksek hızlı tren müjdesi!

Arsaların değerleneceği bölge belli oldu: İstanbul-Ankara Süper Hızlı Tren projesi fiyatları katlayacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı açıkladı! Ankara-Konya hattında YHT seferleri artırıldı...

 


Geri Dön