27 / 04 / 2024

Bakan Uraloğlu açıkladı! Ankara-İstanbul arası hızlanıyor! 

Bakan Uraloğlu açıkladı! Ankara-İstanbul arası hızlanıyor! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin dört bir yanında ulaşım altyapısını güçlendirmek ve vatandaşlara daha konforlu bir yaşam sunmak için durmadan, yılmadan çalıştıklarını kaydederek, Ankara-İstanbul YHT Hattı'ndaki seyahat süresini 35 dakika daha kısaltacaklarını duyurdu.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 41,6 kilometre uzunluğundaki Bilecik-Yenişehir Devlet Yolu'nun açılışında konuştu. 

Bakan Uraloğlu, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Yol medeniyettir, yol gelişmedir, yol büyümedir." sözünden hareketle Türkiye'nin dört bir yanında ulaşım altyapısını güçlendirmek ve vatandaşlara daha konforlu bir yaşam sunmak hedefi ile durmadan, yılmadan çalıştıklarını ifade etti.

2002 yılından bu yana ülkenin ulaşım ve iletişim altyapısına 275 milyar dolar, sadece kara yollarına ise 165 milyar doların üstünde yatırım gerçekleştirdiklerini belirten Bakan Uraloğlu, 22 yıl önce 6 bin 100 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu yaklaşık 29 bin 400 kilometreye çıkardıklarını anlattı.

Bakan Uraloğlu açıkladı! Ankara-İstanbul arası hızlanıyor! 

ANKARA-İSTANBUL YHT HATTI 35 DAKİKA DAHA KISALACAK

Bakan Uraloğlu, Bilecik Çevre Yolu Projesi'ne de başladıklarını söyleyerek, "Ayrıca Bilecik'i, Kütahya'ya, Eskişehir'e, Sakarya'ya, Kocaeli'ye, Bursa'ya, Yalova'ya, Yenişehir Havalimanı, Gemlik ve Bandırma limanlarına bölünmüş yollarla bağladık. Hasılı Marmara, Karadeniz, Akdeniz ve Ege'ye bağlamış olduk." ifade etti.

Bilecik'in kara yolu ulaşım ağını güçlendirirken demir yolu altyapısını unutmadıklarını dile getiren Uraloğlu, şöyle devam etti: "Başta Pamukova ile İnönü arasındaki 96 kilometrelik hat olmak üzere Bilecik'in mevcut demir yolu altyapısının tamamını yenilemiş olduk. Öte yandan, Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) Hattı ile Bilecik'i YHT konforu ile tanıştırdık. Proje doğrultusunda Bilecik ve Bozüyük istasyonlarında Yüksek Hızlı Tren istasyonlarımızı da inşa ettik. T26 Tüneli, Doğançay Ripajı-1 ve 2'nci kesimlerdeki işlerin tamamlanmasının ardından Ankara-İstanbul YHT Hattı'ndaki seyahat süresini 35 dakika daha kısaltacağız. Bilecik Bozüyük Lojistik Merkezi'yle de 1,9 milyon ton taşıma kapasitesi sağlayacağız. İhaleyi bu sene içinde yaparak çalışmalara başlayacağız. Ülkemize 654 bin metrekarelik lojistik alan daha kazandıracağız." dedi. 

Ankara'ya yeni tren hattı müjdesi! Bakan Uraloğlu resmen açıkladı: Seferler yarın başlıyor!

Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metro Hattı yarın hizmete açılıyor!

Bakan Uraloğlu açıkladı! "Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı" yarın hizmete girecek!

Bakan Uraloğlu açıkladı! Turistik trenlere iki yeni rota daha eklendi!

 


Geri Dön