27 / 04 / 2024

Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metro Hattı yarın hizmete açılıyor!

Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metro Hattı yarın hizmete açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada yarın Arnavutköy-İstanbul Havalimanı arasındaki 14 kilometrelik yeni metro hattını hizmete açacaklarını müjdeledi. İşte Bakan Uraloğlu'nun konu ile ilgili o açıklamaları....



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada mega kent İstanbul'u modern raylı sistem ağlarıyla da donattıklarını dile getirerek, yarın Arnavutköy-İstanbul Havalimanı arasındaki 14 kilometrelik yeni metro hattını da hizmete açtıklarını müjdeledi.

Bakan Abdulkadir Uraloğlu konu ile ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamasında, Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Hattı'nın açılmasıyla beraber Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak mega kent İstanbul'a yaptıkları raylı sistem uzunluğunun 161,7 kilometreye ulaşacağını dile getirdi.

Açıklamasında Türkiye genelinde şehir içi raylı sistem hatlarının 416 kilometrelik bölümünün Bakanlık tarafından yapıldığını kaydeden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul, Kocaeli ve Bursa'da toplam 60,7 kilometre raylı sistem hattının yapım çalışmalarına devam ettiklerini dile getirdi.

Bakanlık olarak mega kent İstanbul'da toplam 147,7 kilometre uzunluğa sahip olan yedi raylı sistem hattının da İstanbullu vatandaşların hizmetine açıldığını kaydeden Bakan Uraloğlu, Marmaray'ın dışında Levent-Hisarüstü, Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı, Gayrettepe-Kağıthane-İstanbul Havalimanı metroları gibi projelerin de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapıldığını kaydetti.

Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metro Hattı yarın hizmete açılıyor!

69 KİLOMETRELİK RİNG HATTINI TAMAMLAMIŞ OLACAĞIZ

Bakan Uraloğlu yaptığı açıklamada İstanbul'u modern raylı sistem ağlarıyla da donattıklarını kaydederek, şöyle konuştu:

"Yarın Arnavutköy-İstanbul Havalimanı arasında 14 kilometrelik yeni metro hattını da hizmete alıyoruz. Bir sene içerisinde söz konusu bu hattın devamı niteliğindeki Arnavutköy-Halkalı etabını da tamamlayarak, tamamı yeraltında teşkil edilen metro sınıfında ülkemizin en uzun, dünyanın da en uzunlarından olacak 69 kilometrelik ring hattını tamamlamış olacağız. Hedefimiz çok daha fazlasını İstanbullulara kazandırmak."

Söz konusu hattın Arnavutköy, Taşoluk, İstanbul Havalimanı Kargo ve İstanbul Havalimanı Terminal olacak şekilde toplamda dört istasyondan oluştuğuna değinen Bakan Uraloğlu, Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metro Hattı ile Arnavutköy ilçesinin Gayrettepe-Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı ile bağlanacağını dile getirdi.

Bakan Uraloğlu, böylelikle Arnavutköy'den İstanbul Havalimanı ve Zincirlikuyu'ya kadar kesintisiz ulaşım sağlanacağını kaydederek, "Ayrıca söz konusu bu hattın yarın açılmasıyla Bakanlığımızın mega kente kazandırmış olduğu raylı sistem hatlarının uzunluğu da 161,7 kilometreye ulaşmış olacak. İstanbul'un toplam raylı sistem ağı uzunluğu da 362 kilometreye çıkmış olacak" dedi.

 

Ona vergi buna engel, olan niye hep vatandaşa oluyor!

İŞKUR açıkladı! Çalışmayanlara, ev hanımlarına ve öğrencilere günlük 654 TL, 719 TL verilecek!

TOKİ'den Ankara'ya 119 konutluk yeni proje müjdesi!


Geri Dön