02 / 05 / 2024

Ankara'ya yeni tren hattı müjdesi! Bakan Uraloğlu resmen açıkladı: Seferler yarın başlıyor!

Ankara'ya yeni tren hattı müjdesi! Bakan Uraloğlu resmen açıkladı: Seferler yarın başlıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada Ankara-Elmadağ Bölgesel Tren seferlerini 21 Mart'ta başlatacaklarını müjdeledi. Söz konusu seferler günde 6 sefer olarak yapılacak.



Ulaştırma ve Altyapı Bakan Abdulkadir Uraloğlu yeni bir tren hattı müjdesi daha verdi. Yaptığı açıklamada ülkemizin dört bir tarafını demiryolu ağları ile birleştirmeye, yeni tren seferleri ile vatandaşları buluşturmaya devam edeceklerini dile getirerek, Ankara-Elmadağ Bölgesel Tren seferlerini 21 Mart 2024 tarihinde başlatacaklarını,  Ankara  Elmadağ arasında her gün 6 seferin yapılacağını kaydetti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Abdulkadir Uraloğlu açıklamasında demiryollarını devlet politikası olarak ele aldıklarını ve öncelikli sektörlerin en başında tuttuklarını dile getirerek, demiryollarında önemli atılımlar yaptıklarını bildirdi..

"ANA YURDUMUZU GERÇEKTEN DEMİR AĞLARLA ÖRDÜK"

Yaptığı açıklamada demiryolu projeleriyle ülkemizin dört bir tarafını raylı sistem ağlarıyla bağladıklarını kaydeden Ulaştırma ve Altyapı Bakan Abdulkadir Uraloğlu, "Son 22 senede Türkiye'de demiryollarında ciddi yatırımlarla, iyileştirme, yenileme ve kalkınma hamleleriyle Türkiye'ni çehresini değiştirdik. Ana yurdumuzu gerçekten demir ağlarla ördük" diye konuştu.

Ankara ya yeni tren hattı müjdesi! Bakan Uraloğlu resmen açıkladı: Seferler yarın başlıyor!


"VATANDAŞLARIMIZ SEYAHATLERİNDE DEMİRYOLLARINI TERCİH EDİYOR"

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Abdulkadir Uraloğlu açıklamasında mevcut tüm demiryolu hatlarının tamamen yenilendiğini, yüzde 60'tan fazlasının da sinyalli duruma getirildiğini dile getirdi. Açıklamasında son 22 senede demiryollarına 57 milyar dolar üstünde yatırım yaptıklarını kaydeden Bakan Uraloğlu, 2002'de 10 bin 948 kilometre olan hat uzunluğunu, şu anda 13 bin 919 kilometreye çıkarttıklarını ve 2 bin 252 kilometre hızlı tren hattı inşa ettiklerini söyledi.

136 KOLTUK KAPASİTELİ OLACAK

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada TCDD Taşımacılık A.Ş Genel Müdürlüğü tarafından işletilen Ankara-Kayseri-Kars güzergahında Ankara-Elmadağ Bölgesel Tren Seferi'ni yarın resmen başlatacaklarını belirterek, "Bölgesel Tren Seferi Ankara-Elmadağ ve Elmadağ-Ankara arasında her gün 6 sefer olacak şekilde düzenlenecek. Gelen talepler doğrultusunda sefere koymuş olduğumuz Ankara-Elmadağ Bölgesel Treni, yarından itibaren işletilmeye başlayacak. Her gün aralıksız şekilde 6 sefer yapacak olan trenlerle vatandaşlarla Ankara Elmadağ arasında konforlu yolculuk etme şansı bulmuş olacak. Ankara-Elmadağ Bölgesel Treni 136 koltuk kapasiteli dizel setlerden oluşacak" dedi.

ANKARA'DAN ELMADAĞ'A 40 DAKİKADA SEYAHAT

Ankara-Elmadağ Bölgesel Treni'nin her gün başkent Ankara'dan 06:10, 12:25 ve 17:40 saatlerinde, Elmadağ'dan Ankara'ya da 07:20, 13:30 ve 18:55 saatlerinde hareket edeceğini dile getiren Ulaştırma ve Altyapı Bakan Abdulkadir Uraloğlu sözlerine şu şekilde devam etti: "Söz konusu hareket saatleri vatandaşların ihtiyaçlarına göre belirlendi. Seyir süreleri 40 ila 45 dakika olacak. Ankara-Elmadağ Bölgesel Treni yalnızca Kayaş İstasyonu'nda bir dakikalık bekleme yapacak. Tam parkur ücretini 55 Türk Lirası, diğer istasyonlar için de 40 Türk Lirası şeklinde belirledik." 


ANKARA-İSTANBUL YHT HATTI'NDAKİ SEYAHAT SÜRESİNİ 35 DAKİKA DAHA KISALTACAĞIZ"


Bakan Uraloğlu yaptığı açıklamada  Bilecik’in kara yolu ulaşım ağını güçlendirirken demir yolu altyapısını unutmadıklarını kaydederek şunları dile getirdi: "Başta Pamukova ile İnönü arasındaki 96 kilometrelik hat olacak şekilde Bilecik'in mevcut demir yolu altyapısının tamamını yeniledik. Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) Hattı ile Bilecik'i YHT konforuyla tanıştırmış olduk. Söz konusu proje kapsamında Bilecik ve Bozüyük istasyonlarında Yüksek Hızlı Tren istasyonlarımızı da hayata geçirdik. T26 Tüneli, Doğançay Ripajı-1. ve 2. kesimlerdeki işlerin tamamlanmasından sonra Ankara-İstanbul YHT Hattı'ndaki seyahat süresini 35 dakika daha kısaltmış olacağız."

Ünlü ekonomist açıkladı: Seçimlerden sonra döviz kuru atağı için sebep yok

Yüksek kira gelirleri ticari gayrimenkule talebi artırdı!

Aman dikkat! Araba alacağım derken elinizdeki arabadan da olmayın!


Geri Dön