10 / 10 / 2024

Bakan Uraloğlu açıkladı: Ankara-Kırıkkale-Delice ve Antalya-Alanya otoyolları için imzalar 14 Ekim'de atılacak!

Bakan Uraloğlu açıkladı: Ankara-Kırıkkale-Delice ve Antalya-Alanya otoyolları için imzalar 14 Ekim'de atılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Ankara-Kırıkkale-Delice ve Antalya-Alanya Otoyolu projelerine 2024 sona ermeden başlayacaklarına dikkat çekerek, projelerin yapım sözleşmelerini 14 Ekim Pazartesi günü imzalayacaklarının altını çizdi. İşte ayrıntılar... 




Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Kırıkkale-Delice ve Antalya-Alanya otoyolu projeleri ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Uraloğlu, yaptığı açıklamasında Ankara-Kırıkkale-Delice ve Antalya-Alanya otoyolu projelerinin sözleşme tarihlerinin belli olduğuna dikkat çekti. 

İki projeye de 2024 yılı sona ermeden başlayacaklarının altını çizen Uraloğlu, "Ankara-Kırıkkale-Delice ve Antalya-Alanya otoyollarının proje yapım sözleşmelerine 14 Ekim Pazartesi günü imza atacağız. Sözleşme imzalanmasını takiben yer teslimi gerçekleştirilecek ve sene sonuna kadar yapım çalışmaları başlayacak" şeklinde konuştu. 

Ankara-Kırıkkale-Delice Otoyolu'nun 101 kilometrelik 6 şeritli ana gövde ve 19 kilometrelik 4 şeritli bağlantı yolundan meydana geleceğini aktaran Uraloğlu, toplam uzunluğun ise 120 kilometre olacağını açıkladı. 

Bakan Uraloğlu açıkladı: Ankara-Kırıkkale-Delice ve Antalya-Alanya otoyolları için imzalar 14 Ekim de atılacak!

YILDA 3.3 MİLYAR TL TASARRUF 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu,  kamu-özel işbirliğiyle hayata geçirecekleri proje çerçevesinde güzergah üzerinde 7 kavşak, toplam uzunluğu 3 bin 656 metre olan 4 tünel, 3 bin 652 metrelik 8 viyadük ve 3 otoyol hizmet tesisi olacağını aktaradı. 

Bakan Uraloğlu, söz konusu açıklamasında Ankara-Kırıkkale-Delice Otoyolu'nun, Marmara'dan Doğu Anadolu'ya, Ege'den Karadeniz'e, Akdeniz'den Karadeniz'e erişim sağlayan Türkiye'nin dört bir yanına giden kara yolu koridorları arasında önemli bir köprü işlevi göreceğinin altını çizdi ve şunları söyledi:

"Projeyle söz konusu istikametlerde yük ve yolcu taşımacılığını daha güvenli, hızlı ve konforlu şekilde Ankara'nın doğu ve kuzey koridoruna ve buradan da Orta Doğu ve Kafkas ülkelerine aktaracağız. Ankara-Kırıkkale kesimindeki mevcut devlet yolu yoğunluğu da yapılması planlanan otoyolla azalmış olacak. Otoyolla yıllık toplam 3,3 milyar TL tasarruf sağlayacağız. Karbon emisyonunu ise 41 bin ton azaltmış olacağız."

Uraloğlu, otoyol projesinin mevcut  Ankara  çevre yolunda bulunan Karapürçek Kavşağı ile Samsun Yolu Kavşağı'nın arasındaki Kızılcaköy mevkisinden başlayacağına, Çerikli ilçesinin kuzeyinden Kırıkkale-Yozgat devlet yoluna bağlanacağına vurgu yapıyor. 

Bakan Uraloğlu açıkladı: Ankara-Kırıkkale-Delice ve Antalya-Alanya otoyolları için imzalar 14 Ekim de atılacak!

KARBON EMİSYONU DA 47 BİN TON AZALMIŞ OLACAK

Antalya-Alanya Otoyolu Projesi'nin özellikle yaz aylarında artan yol taleplerini hızlı, konforlu ve güvenli şekilde karşılayacağına dikkat çeken Bakan Uraloğlu, "Bölgedeki ticaret ve tarım sektörüne de hizmet sunacak otoyol projemizin bölge turizmini olumlu yönde geliştireceğini öngörüyoruz. Antalya-Alanya Otoyolu ile özellikle trafik güvenliği, can ve mal emniyetinin tam anlamıyla sağlanmasının yanı sıra çevre illerden gelen trafiğin şehir içine uğramadan transit geçişini sunarak, seyahat süresini kısaltılmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı. 

Uraloğlu, proje uzunluğu 122 kilometre olan Antalya-Alanya Otoyolu'nun ana gövdesini 84 kilometre uzunluğunda 6 şeritten meydana gelecek şekilde, ağlantı yollarını ise 38 kilometre ve 4 şeritli olacak şekilde projelendirdiklerine vurgu yaptı. 

Otoyolun hizmete sunulmasıyla yıllık toplam 6,6 milyar lira tasarruf sağlayacağının altını çizen Uraloğlu, açıklamasını şu şekilde tamamladı:

"Otoyolla karbon emisyonunu 47 bin ton azaltmış olacağız. Otoyolumuz Serik Kavşağı'ndan başlayacak, daha sonra doğuya yönelerek Serik ve Manavgat ilçeleri sınırlarındaki Toros Dağları'nın eteklerindeki koridoru takip ederek Konaklı'nın kuzeyinde Alanya Batı Kavşağı'nda sona erecek. Proje kapsamında 7 kavşak, toplam 11 bin 300 metre uzunluğunda 8 tünel 7 bin 30 metrelik 19 viyadük ve 4 otoyol hizmet tesisi yer alacak."

Emlak Konut GYO Komşu Finans Evleri'nde 60 ay taksitle 23 adet konut ve 10 ticari ünite satılıyor! Emlak Konut ihale! 

Konut fiyat artış hızı ile inşaat maliyet artış hızı en geç Ocak 2025’te kesişir!

Altında rota oluştu! Altın ve piyasa uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk'ten rakam geldi! 


 


Geri Dön