27 / 04 / 2024

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: Ankara-İstanbul arası 80 dakikaya inecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: Ankara-İstanbul arası 80 dakikaya inecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 20 senede ulaştırma ve haberleşme altyapısına 250 milyar dolarlık yatırım yapıldığını bildirdi. Ayrıca Uraloğlu, İstanbul-Ankara arası 80 dakikaya inecek projeye ilişkin bilgi verdi.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, hayata geçirdikleri projelerle Türkiye Yüzyılı'nın altyapısını oluşturduklarını ifade ederek son 20 senede ulaştırma ve haberleşme alanında 250 milyar dolarlık yatırım yaptıklarını söyledi. 6 milyar dolarlık projenin de çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Uraloğlu, senede 30 milyon ziyaretçi beklenen Tersane İstanbul'un 2024'te tamamlanacağını açıkladı. Öte yandan Uraloğlu, İstanbul-Ankara arası 80 dakikaya inecek projeye ilişkin bilgi verdi.

ANKARA İSTENBUL ARASI 80 DK DÜŞECEK

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 2024 bütçesi üzerine sunum gerçekleştiren Bakan Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ulaşım ve iletişim yatırımları başta olmak üzere her alanda hayata geçirdiklei hamlelerle Türkiye Yüzyılı'nın altyapısını oluşturduklarını söyledi.

Bugüne kadar 42 milyar dolar tutarında Kamu Özel İş Birliği projesini hayata geçirdiklerini anlatan  Bakan Uraloğlu, önümüzdeki dönem tamamlanacak demiryolu projeleri arasında bulunan  Ankara  İstanbul Süper Hızlı Tren Projesi'nin 344 kilometre uzunluğa sahip olacağını söyleyerek, "Saatte 350 kilometre hıza ulaşacak trenlerimizle seyahat süresini 80 dakikaya indireceğiz" dedi.

 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: Ankara-İstanbul arası 80 dakikaya inecek!

BOĞAZDAN185 MİLYON DOLARLIK KAZANÇ

Bakan Uraloğlu, İstanbul Boğazını kullanan gemilerden alınan geçiş ücretinin artırıldığını ifade ederek, "Montrö Sözleşmesi 'Altın Frank' biriminde 2 senede yapılan güncellemeler ile boğaz geçişinden 35 milyon dolarlık gelir 185 milyon dolara çıktı" dedi.

TÜRKİYE KART DEVREDE

Türkiye Kart Projesi ile ulaşım, alışveriş, para transferi gibi ihtiyaçların karşılanmasını amaçladıklarını söyleyen Bakan Uraloğlu,  "Konya'da kullanılmaya başlanan Türkiye Kart, Gümüşhane, Yozgat, Tokat, Kayseri ile İstanbul'da" dedi.

TERSANE İSTANBUL'LA 20 BİN KİŞİYE İSTİHDAM

Eski adıyla Taşkızak Tersanesi, yeni adıyla Tersane İstanbul olan projeyi önümüzdeki sene tamamlamayı hedeflediklerini anlatan Uraloğlu, "Yılda 30 milyon ziyaretçi beklenen projeyle aynı zamanda 1.8 kilometrelik sahil hattını İstanbul'a kazandırıyoruz" dedi. Proje noktasında 83 bin metrekare tescilli alan restore edilirken, Tersane İstanbul içerisinde yer alacak müzeler, sinema salonları ve sosyal donatı alanları ile 20 bin kişiye istihdam sağlanacak.

Altın almak isteyenler aman dikkat! Fiyatlar fırladı! 1 gram altın bugün ne kadar? 24 Kasım altın fiyatları

Vakıf GYO Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülü'nü kazandı!


Geri Dön