28 / 04 / 2024

Bakan Uraloğlu'ndan yeni hızlı tren müjdesi: Ankara-İstanbul arası mesafe 80 dakika olacak! 

Bakan Uraloğlu'ndan yeni hızlı tren müjdesi: Ankara-İstanbul arası mesafe 80 dakika olacak! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu,  Ankara-İstanbul arasını 80 dakikaya düşürecek yeni bir hızlı tren projesinin olduğunu açıkladı.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-İstanbul arasını 80 dakikaya düşürecek hzlı tren projesinin olduğunu açıklayarak "350 kilometre hızla yeni bir süper hızlı tren. Ankara- İstanbul arası 80 dakika sürecek. Burada proje olarak otoyala göre daha ileri noktadayız. Bir 5 yıl gibi bir süre düşünebiliriz. Tren Haydarpaşa'ya kadar gelecek" dedi.

Bakan Uraloğlu ndan yeni hızlı tren müjdesi: Ankara-İstanbul arası mesafe 80 dakika olacak! 
SÜPER HIZLI TREN GELİYOR!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, CNN TÜRK'te Hakan Çelik ile Hafta Sonu programında gündeme yönelik önemli değerlendirmelerde bulundu. Bakan Uraloğlu  Ankara  İstanbul arası mesafenin 80 dakikaya düşüerecek süper hızlı tren projesi konusunda hazırlık yaptıklarını açıkladı.

OTOYOLLAR 3600 KM'LERE ÇIKTI!

Uraloğlu otoyolların 1700 kilometrelerden 3600 kilometrelere çıkartıklarını açıklayarak ''Bir mühendis olarak ve bir yönetici olarak büyük projeler bize heyecan veriyor. Mutlu ediyor'2 dedi.

Uraloğlu 2002 yıllarında karayollarında şehirler arasında yollardaki ortalama hız 40 kilometre saatken, yapılan yatırımlarla bunu yaklaşık 90 kilometre saate çıkarıldığına vurgu yaptı.

Aynı şekilde araç sayısı 2002’de 8 buçuk milyon civarındayken, 27 milyonu geçtiğine vurgu yapan Uraloğluı'' 500 noktada araç sayılarını ölçüyoruz. Taşıt kilometrelerde 10 kata varan artış var.'' dedi. Ölüm sayılarını 5’te bire düşürdüklerini açıklayan Uraloğlu yollarda ekolojik köprülerin yapıldığına ve onlarca köprü karayollarında çalışır halde olduğuna değindi.

Bakan Uraloğlu ndan yeni hızlı tren müjdesi: Ankara-İstanbul arası mesafe 80 dakika olacak! 

ELEKTRİKLİ ARAÇ ŞARZ İSTASYONLARI GELECEK!

Elektrikli araç şarj istasyonlarının kurulması konusunda da teşviklerinin olduğunu belirten Uraloğlu ciddi bir mesafe alındığını söyledi. TOGG'la birlikte süreci hızlandırdıklarını ve 2035'te satılan iki araçtan biri elektrikli olacağına değindi.

Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı 2027'de açılıyor! Bakandan son dakika müjdesi: 1 yıl erken tamamlanacak! 

Ankara-İzmir Hızlı Tren projesiyle ilgili son dakika gelişmesi! Seyahat süresi 3 saat 30 dakikaya düşecek!

Geri Dön