28 / 04 / 2024

Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı 2027'de açılıyor! Bakandan son dakika müjdesi: 1 yıl erken tamamlanacak! 

Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı 2027'de açılıyor! Bakandan son dakika müjdesi: 1 yıl erken tamamlanacak! 

Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı'nın açılışı 2027'de gerçekleştirilecek. Bakan Uraloğlu, hattın 1 sene erken tamamlanacağını belirtti. Peki Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı'nda hangi duraklar var? 



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı ile ilgili bir son dakika gelişmesini paylaştı. 

Bakan Uraloğlu, yaptığı son dakika açıklamasında Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı'nın bir sene erken tamamlanacağını belirtti. 

Uraloğlu, söz konusu açıklamasında, Ankara-İzmir arasında seyahat süresini 3,5 saate düşürecek hızlı tren hattının, 1 yıl erken tamamlanarak, 2027'de hizmete açılacağına dikkat çekti. 

Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı 2027 de açılıyor! Bakandan son dakika müjdesi: 1 yıl erken tamamlanacak! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu,konuya ilişkin açıklamasında, Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi'nin bitirilmesiyle mevcut demir yolu bağlantısıyla 824 kilometre olan mesafenin 624 kilometreye düşeceğini dile getirdi.

9 İSTASYON OLACAK  

Projeyle, Ankara-İzmir güzergahında 14 saat olan seyahat süresinin 3 saat 30 dakikaya ineceğinin altını çizen Bakan Uraloğlu, 9 istasyon ile Afyonkarahisar, Uşak, Manisa ve  İzmir  illerimizde yaşayan 7 milyondan fazla insanımız doğrudan hızlı tren konforuyla tanışacaktır" dedi ve Kütahya gibi çevre illerle olan etkileşimi de dikkate alındığında yüksek hızlı tren hizmetinden yaralanan nüfusun daha da artacağının altını çizdi.

Uraloğlu, yaptığı açıklamasında "Sanayisi, turizm potansiyeli ve limanıyla ülkemizin üçüncü büyük şehri olan İzmir'i ve güzergahtaki Manisa, Uşak ve Afyonkarahisar illerimizi Ankara'ya daha da yaklaştırarak, bölgedeki ticaret hacmini büyütecektir" bilgilerini de paylaştı. 

Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı 2027 de açılıyor! Bakandan son dakika müjdesi: 1 yıl erken tamamlanacak! 

YILDA 13,3 MİLYON YOLCU TAŞINACAK 

Uraloğlu, 2028 yılında tamamlanması planlanan hattın 1 sene erken bitirileceğini ve 2027'de hizmete sunulacağını açıkladı. 

Projeyle,  Ankara  ve Afyonkarahisar arasındaki seyahat süresinin 1 saat 40 dakikaya, Ankara ve Uşak arasındaki seyahat süresinin 2 saat 10 dakikaya, Ankara ve Manisa arasındaki seyahat süresinin ise 2 saat 50 dakikaya ineceğine dikkat çeken Bakan Uraloğlu, proje tamamlandığında yılda yaklaşık 13,3 milyon yolcu ve 90 milyon ton yük taşınmasının öngörüldüğünü belirtti. 

"Proje kapsamında 40,7 kilometre uzunluğunda 49 tünel ve 21,2 kilometre uzunluğunda 67 viyadük, 66 köprü inşa edeceğiz" diye konuşan Uraloğlu, Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi'nin tamamlanmasıyla ilk etapta günlük karşılıklı 8 tren seferine göre yıllık; zaman, enerji ve bakım maliyetleri gibi kalemlerden yaklaşık 1,1 milyar TL'lik tasarruf sağlanacağını da dile getirdi. 

Memur ve memur emeklilerinin zam kararı Resmi Gazete'de yayımlandı!

Tarım Kredi'den bomba indirim! Yeni ayda zeytin 64, kağıt havlu 46, yumurta 39 TL'ye düştü! Hemen dip fiyatlara bakın!

Arazi yatırımında İstanbul, İzmir, Ankara'yı sollayacak 3 yeni il peş peşe açıklandı! Yatırımcılar acil bakın!


Geri Dön