27 / 04 / 2024

Mlli Hızlı Tren’in tasarım aşaması bitiyor!

Mlli Hızlı Tren’in tasarım aşaması bitiyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’ndan Milli Hızlı Tren müjdesi geldi. Uraloğlu, işletme hızı 225 kilometre olan Milli Hızlı Tren'de dizayn çalışmalarının yüzde 90'ının tamamlandığını ifade etti.



Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre Uraloğlu, Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii AŞ'yi (TÜRASAŞ) ziyaret ederek incelemeler gerçekleştirdi. Uraloğlu, aynı zamanda, çalışmalara yönelik bilgi aldı.

Bakan Uraloğlu, Sakarya’nın Adapazarı ilçesi ile Kocaeli’nin Gebze ilçesi arasında yolcu taşımacılığına 27 Mayıs 2023 tarihinde başlayan Milli Elektrikli Tren'in kokpitine de geçerek sürüş gerçekleştirdi.

 Mlli Hızlı Tren’in tasarım aşaması bitiyor!

Uraloğlu, Milli Elektrikli Tren'in ardından Milli Hızlı Tren'i de yaptıklarını ifade ederek Milli Hızlı Tren çalışmaları ile ilgili son gelişmeleri kamuoyuyla paylaştı.

Peki, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, konuya ilişkin neler söyledi? İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön