08 / 05 / 2024

Mlli Hızlı Tren’in tasarım aşaması bitiyor!

Mlli Hızlı Tren’in tasarım aşaması bitiyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’ndan Milli Hızlı Tren müjdesi geldi. Uraloğlu, işletme hızı 225 kilometre olan Milli Hızlı Tren'de dizayn çalışmalarının yüzde 90'ının tamamlandığını ifade etti.



Bakan Uraloğlu, konuya yönelik şu ifadeleri kullandı: "Milli Elektrikli Tren'imizin ardından Milli Hızlı Tren'imizi de üretiyoruz. 225 kilometre işletme hızına sahip olan Milli Hızlı Tren dizayn çalışmalarımız sürüyor. Çalışmaları final dizayn etabına getirerek bu sürecin yüzde 90'ını tamamladık. Bu doğrultuda üretime, esas teknik resim ve teknik dokümantasyon süreci ile beraber, tedarik süreçlerini sürdürüyoruz. İlk prototip montajına 2024 başında başlamayı öngörüyoruz. Milli Elektrikli Tren'imizden sonra inşallah 8 araçlı tren setinin olacağı Milli Hızlı Tren'imizi de 2025’de yolcu taşımacılığına hazır hale getirmeyi amaçlıyoruz. Türkiye şu an Hızlı Tren ve Yüksek Hızlı Trenlerini üretebilecek durumda. Çok yakın bir gelecekte de yurt dışından araç satın almaya gerek kalmayacaktır."

 Mlli Hızlı Tren’in tasarım aşaması bitiyor!

56 GÜNDE 70 BİN KİŞİ

Bakan Uraloğlu, milli elektrikli trenlerin yolcu taşımacılığını sürdürdüğünü belirterek, söz konusu trenlerin 11 istasyona uğrayarak 97 kilometre yol yaptığına vurgu yaptı.

Söz konusu trenlerin hizmete başladığı günden bugüne, 56 gün içinde 281 sefer yaparak 27 bin 400 kilometre yol katettiğinin altını çizen Uraloğlu, "70 bin üstünde yolcumuza yüzde 77 kapasiteyle hizmet verdi. Bu ilk iki trenimize katılacak 3’ncü tren setimizin fabrika testleri de başarıyla sürüyor. Diğer setlerin ise montaj işlemleri devam ediyor. Fabrika testleri süren üçüncü setimizi de 2023’ün üçüncü çeyreğinde yolcu taşımacılığına hazır hale getirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Temmuz 2023 emekli maaşında son dakika gelişmesi! Tüm maaşlar tek tek belli oldu!

Emekli ve memura yeni zammın ilk ipuçları geldi!

BİM'de 2 parça araba sinekliği 44,50 TL’ye, Philips elektrikli süpürge 2.999 TL’ye, temizlik seti 85 TL’ye düştü!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön