28 / 04 / 2024

Emekli ve memura yeni zammın ilk ipuçları geldi!

Emekli ve memura yeni zammın ilk ipuçları geldi!

Emekli ve memura yeni ek iyileştirme müjdesi geldi. Yaklaşık milyonlarca memur ve memur emeklisinin 2024-2025 senelerindeki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 7’nci Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri kapsamında tarih verildi. 



Kamu işveren heyeti ile memur sendikaları arasında bir ay süresince devam edecek görüşmelerde, memur ve memur emeklilerini, yetkili konfederasyon olarak Memur-Sen’in temsil edeceği öğrenildi.

Toplu sözleşme süreci konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı başta olmak üzere ilgili bakanlıklar ve aynı zamanda memur sendikaları hazırlıklara başladı.

120 TEKLİF MASADA

Görüşmelere az bir süre kala çalışmalarına hız veren Memur-Sen, sözleşme tekliflerini ve izlenecek yol haritasını netleştirmek için dün Genişletilmiş Başkanlar Kurulu'nu topladı.

Toplantıda, 74'ü yeni, 29'u muhafaza edilmesi gereken, 17'si ise geçen toplu sözleşme döneminde çözülemeyen olmak üzere toplam 120 teklifte mutabık kalındı.

 Emekli ve memura yeni zammın ilk ipuçları geldi!

KİRA YARDIMI

Söz konusu 120 maddelik teklifini 24 Temmuz 2023 tarihinde kamuoyuyla paylaşacak Memur-Sen, aynı gün teklif dosyasını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na iletecek.

Teklifin en önemli bölümünü aylık zamları meydana getirirken, memurlara kira yardımı da önemli bir gündem maddesini oluşturacak. Bu konu, AK Parti'nin de gündeminde yer alıyor.

Büyükşehirlerde memurlara il ve ilçe bazında kira katkısı verilmesi öngörülüyor.

Destekten kamuda görev alan kadrolu, sözleşmeli memur ve kamu işçilerinin de yararlanması öngörülüyor.

İşte konuya ilişkin diğer detaylar...


Geri Dön