12 / 05 / 2024

Emekli ve memura yeni zammın ilk ipuçları geldi!

Emekli ve memura yeni zammın ilk ipuçları geldi!

Emekli ve memura yeni ek iyileştirme müjdesi geldi. Yaklaşık milyonlarca memur ve memur emeklisinin 2024-2025 senelerindeki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 7’nci Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri kapsamında tarih verildi. 



470 BİN KİŞİYE EK GÖSTERGE

Toplu sözleşmede gündeme gelecek taleplerden birini de 3600 ek gösterge düzenlemesi oluşturacak.

Memur-Sen, birinci dereceye gelen tüm kamu görevlilerinin 3600 ek göstergeden yararlanmasının önünü açacak düzenlemenin hızlı bir şekilde TBMM’ye sevk edilmesi yönündeki talebini Kamu İşveren Heyeti'ne bildirecek.

Düzenlemenin TBMM açılır açılmaz uygulamaya konulmasını beklendiği dile getirilecek.

 Emekli ve memura yeni zammın ilk ipuçları geldi!

EMEKLİYE EK ZAM

Memur-Sen, bunun yanı sıra, memur emeklilerine ilave zam talebini masaya taşıyacak. Temmuz ayında yüzde 17.55 çıkan zam oranına memurlar için 8 bin 77 lira seyyanen zam, memur emeklileri için ise 7.45 puan ilave edilmişti.

Memur emeklilerinin zam oranlarının daha da artması beklentilerine vurgu yapan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, "Bu doğrultuda, emeklilerin maaşlarını yükseltecek teklifleri de sözleşme masasına taşıyacağız" dedi.

SOSYAL HAKLAR DEĞİŞİYOR

Tekliflerini sahadan gelen istekleri göz önüne alarak ve bilimsel verileri dikkate alarak hazırladıklarını, Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantısıyla da teklif dosyasının biçimlendirdiğini ifade eden Tonbul, diğer talepleri hakkında da şu ifadeleri kullandı:

"Tekliflerimizin ana omurgasını 2024 - 2025 seneleri arasındaki maaş ve maaş zamları oluşturuyor. Aylık zam oranlarının yanı sıra memurlara kira yardımının ödenmesi, dikkate aldığımız tekliflerimiz arasında. Memurların aileleriyle huzur ve refah içerisinde hayatına devam etmesi için bu teklifte ısrarcıyız.

JP Morgan’dan tedirgin eden karar! Türkiye’ye yönelik enflasyon beklentisi yükseldi!

Benzin, motorin ve otogaz alacaklara müjde! Akaryakıta bu sefer dev indirim geliyor! Müjde resmen verildi!

2000-2008-2012 sonrası sigortalı olanlara son dakika kademeli emeklilik müjdesi! Detaylar tek tek belli oldu!


Geri Dön