27 / 04 / 2024

JP Morgan’dan tedirgin eden karar! Türkiye’ye yönelik enflasyon beklentisi yükseldi!

JP Morgan’dan tedirgin eden karar! Türkiye’ye yönelik enflasyon beklentisi yükseldi!

ABD merkezli uluslararası finans kuruluşu JP Morgan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın dünkü faiz artırımı kararının ardından Türkiye için hem büyüme hem de enflasyon görünümlerini yukarı yönlü güncelledi.



JP Morgan, yılsonu itibarıyla ekonomik büyümenin daha önce beklenen yüzde 3,2 seviyesi yerine yüzde 4 seviyesinde gerçekleşeceği değerlendirmesinde bulundu. 

Öte yandan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) dünkü faiz arttırımı beklenenin altında gerçekleşti. 

 JP Morgan’dan tedirgin eden karar! Türkiye’ye yönelik enflasyon beklentisi yükseldi!

euronews.com’un haberine göre, JP Morgan analisti Fatih Akçelik, müşterilerine ilettiği notta, liradaki değer kaybı, vergi artışları ve ücret zamları sebebiyle temmuz ayında enflasyonist baskıların yoğunlaştığını ifade ederek, yılsonu enflasyonunun da yüzde 50 yerine yüzde 57 olmasını beklediğinin altını çizdi. 

Akçelik, doğal gaz fiyatlarındaki negatif baz etkisi ve seçim öncesi teşvikler sebebiyle enflasyonun 2024 yılı mayıs ayında yüzde 64 ile zirve yapmasını beklediklerini söyledi. 

Peki, JP Morgan analisti Fatih Akçelik, konuya ilişkin başka neler söyledi? İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön