27 / 04 / 2024

Bakan Uraloğlu resmen açıkladı! İzmir-Ankara arası 3,5 saate iniyor!

Bakan Uraloğlu resmen açıkladı! İzmir-Ankara arası 3,5 saate iniyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İzmir Ticaret Odası Ekim Ayı Meclis Toplantısı’na İzmir-Ankara arasında yapılan yüksek hızlı tren projesiyle ilgili konuştu. Bakan Uraloğlu, proje bicinde İzmir-Ankara arasının 3,5 saate düşeceğini söyledi.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İzmir-Ankara arasında inşa edilen yüksek hızlı tren (YHT) projesine ilişkin açıklama yaptı. Uraloğlu, proje bitince İzmir-Ankara arası mesafesinin 3,5 saatte katedileceğini belirtti.

Ankara-  İzmir  yüksek hızlı tren ile sağlanacak tasarrufa ilişkin konuşan Bakan Uraloğlu, "Şimdi gözümüzü kapatalım. Size. 'İzmir-İstanbul arası yolu tam beş gün kapatıyoruz' diyeyim. Ne düşünürdünüz? Buradan İstanbul’a 12 saatte giderdik.

Bakan Uraloğlu resmen açıkladı! İzmir-Ankara arası 3,5 saate iniyor!

Şimdi yaklaşık 3.5 saatte gitmiş oluyoruz. İzmir tüm bunları hak ediyor. Otoyolun yapılmasının ardından İzmir’in çevresinin değiştiğini görüyorum ve sanayinin geliştiğini gözlemliyorum. 12 organize sanayi bölgesinin olduğunu sevinç içinde görüyorum. Yine İzmir’e 2018’de Sabuncubeli Tüneli’nin yaptık. Ankara- İzmir YHT güzergahını gezdim. İnşallah 2027’de orayı bitirmiş olacağız ve toplam 3.5 saatlik bir seyahat süresi olacak. Yüksek hızlı tren konforuyla İzmir’imizi de kavuşturacağız. Günde sekiz seferden hesap etsek zaman, enerji ve bakım maliyetleri gibi kalemlerden yıllık olarak yaklaşık 1,1 milyar lira tasarruf sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

Bakan Uraloğlu resmen açıkladı! İzmir-Ankara arası 3,5 saate iniyor!

'YÜKSEK HIZLI TREN MEMNUNİYETİ'

Öte yandan, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener de İzmir’de uygulanan projelerden memnuniyet duyduklarını ifade etti. Özgener, "İzmir’in Türkiye içi bağlantılarının güçlendirilmesi bakımından uygulanan projelerden memnuniyet duyuyoruz. İzmir- İstanbul Otoyolu, şehrimize ulaşımı son derece kolaylaştırdı. Bu projenin yanında yapım çalışmaları süren ve İzmir’i Ankara’ya bağlayacak hızlı tren hattının ve İzmir’i Antalya’ya bağlayacak ilk planda Aydın-Denizli Otoyolunun en kısa sürede bitirilmesi İzmir’e ve Ege’ye büyük katkı sağlayacaktır. Aynı zamanda, yine İzmir’in kuzeyinin canlanmasına büyük katkısı olan İzmir-Çandarlı Otoyolu’nun Çanakkale Köprüsüne kadar uzatılması da İzmir ve yine Ege kentlerinin kesintisiz bir şekilde Avrupa’ya bağlanmasında büyük katkı yapacaktır. 2028’de bitmesi öngörülen İzmir-Ankara Hızlı Tren Hattının bir sene erken bitebileceği konusundaki açıklamanızdan büyük sevinç duyduk" şeklinde konuştu.

Gayrimenkul sektöründe yeni dönem! Krizi fırsata çevirdiler!

Depremde 52 kişiye mezar olan binanı ile ilgili kahreden detay!

Bakan Mehmet Özhaseki’den deprem konutlarına ilişkin çok konuşulacak açıklama!


Geri Dön