28 / 04 / 2024

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu Haydarpaşa Garı için tarih verdi: 2024'te tamamlanacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu Haydarpaşa Garı için tarih verdi: 2024'te tamamlanacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu yaptığı açıklamada tarihi Haydarpaşa Garı'nda restorasyon çalışmalarının sürdüğünü kaydederek, "2010 yılında çıkan yangında hasar gören Gar 2024'te tamamen hazır hale getirilerek hizmete alınacak." dedi.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarasından yapılan son dakika açıklamasına göre, Bakanlık himayesinde, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın (TCDD) Tarihi Haydarpaşa Garı'nda yürüttüğü restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu tarihi Haydarpaşa Garı'nda devam eden restorasyon çalışmalarını ve bölgede bulunan Arkeopark alanını yerinde inceledi ve yetkililerden de bazı bilgiler aldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu Haydarpaşa Garı için tarih verdi: 2024 te tamamlanacak!

Paylaşılan detaylara göre, söz konusu bu çalışmalara ilişkin bazı değerlendirmeler de yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, tarihi Haydarpaşa Garı'ndaki restorasyon çalışmalarının titizlikle sürdüğüne değinerek, ülkemizin önemli tarihi kültür mirası olan Haydarpaşa Gar binasının restorasyon çalışmalarının iki etap halinde sürdüğünü kaydetti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu yaptığı açıklamada en fazla hasarın yaşandığı ve 1. etap olan tarihi garın çatı restorasyonun 3 sene içerisinde aslına uygun şekilde restore edilerek tamamlandığına değinerek, şöyle konuştu: "İki kuleden meydana gelen çatı binası için 11 çelik çatı makası, orijinaline uygun şekilde yeniden imal edilerek eski haline kavuşturuldu. Çıkan yangında zarar görmüş olan eski çelik makaslarla, tuğla duvarlar ve çatı ahşap malzemeleri de onarılarak koruma altına alındı. Yangında zarar gören, su ve ısı yalıtım uygulamaları da yapılarak, bakır, kurşun ve arduvaz çatı üst örtü kaplamaları ve çatı olukları da aslına uygun şekilde yenilendi."

Yaptığı açıklamasında söz konusu yangında zarar gören iç mekan restorasyonu tamamen aslına uygun şekilde inşa edildiğine değinen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu yangının tahrip ettiği zemin kattaki yolcu bekleme salonunun alçı onarımının ve boya çeşitlerinin aslına uygun şekilde yapıldığını kaydetti.


Geri Dön