27 / 04 / 2024

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: Devasa yatırımlarımızı dünya gıpta ile izliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: Devasa yatırımlarımızı dünya gıpta ile izliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ulaşım alanında yapılan yatırımlara ilişin  ''Devasa yatırımlarımızı dünya gıpta ile izliyor'' açıklamasını yaptı.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ulaşım konusunda yapılan yatırımlarla ilgili olarak "Türk mimar ve mühendislerimizin imzası bulunan bu dev yatırımlar, bir yandan vatandaşımızın hayatını kolaylaştırırken, diğer yandan ülkemize önemli katma değer sağlıyor. Yapılan bu devasa yatırımları dünya adeta gıpta ile izliyor" açıklamasında bulundu.

12 ADET TÜNEL DAHA YAPILDI!

2003 yılında İstanbul'da bulunan 3 tünelin toplam uzunluğunun 932 metre olduğunun vurgusunu yapan Bakan Uraloğlu, İstanbul'un tıkanan trafik kanallarını açmak için 12 adet daha tünel yaptıklarını açıkladı.

Bu tünellerin için  Avrasya Tüneli ve Asya ve Avrupa kıtalarını denizin altından demir yoluyla birbirine bağlayan asrın projesi olan Marmaray'ın da olduğunu belirtti.

Şu anda İstanbul'daki tünellerin toplam uzunluğunun 22 bin metreyi aştığını söyleyen Uraloğlu '' Türk mimar ve mühendislerimizin imzası bulunan bu dev yatırımlar, bir yandan vatandaşımızın hayatını kolaylaştırırken, diğer yandan ülkemize önemli katma değer sağlıyor.'' dedi.

 Yapılan bu devasa yatırımların dünya tarafından gıpta ile izlendiğini belirten Uraloğlu, Avrasya Tüneli'nin Ekonomik Kalkınma ve İş birliği Teşkilatı tarafından sürdürülebilir altyapı yatırımlarına verilen Mavi Nokta Ağı Sertifikası'na sahip olduğunu da hatırlattı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: Devasa yatırımlarımızı dünya gıpta ile izliyor!

DÜNYANIN EN UZUN ASMA KÖPRÜSÜ

Uraloğlu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün, dünya mühendislik tarihi açısından kilometre taşı sayılabilecek birçok ilke sahip olduğunu belirtti.

 Yapımına 2013 yılından başlanan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün 3 yıl gibi kısa bir sürede tamamlanarak 26 Ağustos 2016'da hizmete açıldığını belirtti.

148 kilometre uzunluğundaki Odayeri-Paşaköy kesimi üzerinde yer alan köprünün, gidiş ve geliş istikametlerinde 4'er kara yolu şeridi ile ortada 2 demir yolu şeridi olmak üzere toplam 10 ulaşım şeridi bulunduğunu söyledi.

59 metre ile dünyanın en geniş köprüleri arasında yer alan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün kule yüksekliği 322 metreyi aştığının belirten Uraloğlu, 1408 metrelik ana açıklığı ile üzerinde raylı sistem olan dünyanın en uzun asma köprüsü konumunda bulunduğunu açıkladı.

TÜRKİYE'NİN EN PRESTİJLİ PROJESİ: MARMARAY

Türkiye'nin en prestijli projelerinden olan Marmarayla ilgili olarak Uraloğlu şu ifadeleri kullandı: "Marmaray projesi, Halkalı ve Gebze arasında 76 kilometrelik bir demir yolu güzergahıyla İstanbul Boğazı'nda ulaşımın rahatlatılması amacıyla inşa edildi.'' dedi.

Marmaray Projesi, 1,4 kilometre uzunluğunda batırma tüp tünel, 9,4 kilometre uzunluğunda delme tüneller, 2,4 kilometre uzunluğundaki aç kapa tünelleriyle İstanbul trafiğini rahatlatan projelerin başında geliyor.

3 adet yeni inşa edilmiş yer altı istasyonu, 37 adet yer üstü istasyonu, işletim kontrol merkezleri, sahalar, atölyeler, bakım tesisleri, yer üstüne inşa edilen 3 kata sahiip

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: Devasa yatırımlarımızı dünya gıpta ile izliyor!

KÖRFEZ GEÇİŞİNİ 6 DAKİKAYA DÜŞÜRDÜ!

Uraloğlu, Osmangazi Köprüsü'nün, Körfez geçişini 6 dakikaya indirdiğine dikkat çekerek, "İstanbul-İzmir Otoyolu ile iki şehir arasındaki ulaşım süresi 9 saatten 3,5 saate düştü.

Uraloğlu Osmangazi ya da diğer adıyla Körfez Köprüsü'nün sahip olduğu mühendislik özelliğiyle dünyanın ender köprülerinden birisi olmayı başardığını söyledi. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu'ndan yüksek hızlı tren müjdesi!  Ankara  ile Çorum arası 1.5 saat olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 2053 yılına kadar 168 milyar dolar yatırım yapmayı hedefliyor!


 


Geri Dön