12 / 05 / 2024

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu Haydarpaşa Garı için tarih verdi: 2024'te tamamlanacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu Haydarpaşa Garı için tarih verdi: 2024'te tamamlanacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu yaptığı açıklamada tarihi Haydarpaşa Garı'nda restorasyon çalışmalarının sürdüğünü kaydederek, "2010 yılında çıkan yangında hasar gören Gar 2024'te tamamen hazır hale getirilerek hizmete alınacak." dedi.




Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, tarihi dokuya zarar vermemek içinyapılan titiz çalışmalarla duvarlarda oluşmuş olan her türlü kalıntının temizlenerek, mikro enjeksiyon ile yüzeyin sağlamlaştırıldığını söyledi. Bakan Uraloğlu yapılan diğer çalışmalara ilişkin olarak şunları dile getirdi: "Yangında zarar gören dış cephe vitrayları için atölye kurularak, denetim ve gözetim altında çok itinalı bir biçimde onarılıp montajı yapılarak geçici olarak koruma altına alındı. Tarihi Haydarpaşa Garı'nın simgesi olan ve yangında motoru ve diğer mekanizmaları da zarar görmüş olan saatin bakımı da gerçekleştirildi ve yerine takıldı. Zarar görmüş olan dış cephe taşları da, Bilecik'in Osmaneli ilçesinde numune taşlar çıkartılarak laboratuvara gönderildi. Haydarpaşa Garı'nın dış cephe taşlarıyla birebir uyumlu olduğu tespit edildiğinde orada açılan taş ocağıyla taşların temin edilmesi de sağlandı. Bu kapsamda 2. etap çalışmaları da sürüyor. Dış cephe taşlarının onarım işleri hız kesmeden sürerken, yolcu bekleme salonundaki zemin döşeme kaplamaları orjinaline uygun bir biçimde yenilendi. Silüet aydınlatma çalışmaları sürüyor. 2010'daki çıkan yangında büyük hasar gören tarihi Haydarpaşa Garı 2024 yılında tamamen hazır hale getirilerek hizmete alınacak."

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu Haydarpaşa Garı için tarih verdi: 2024 te tamamlanacak!

Bakan Uraloğlu, İstanbul'un tarihine ışık tutan Arkeopark alanında yapılan çalışmaları da inceledi ve bölgenin yerli ve yabancı turistler için çekim merkezi olacağına inandığını kaydetti.

Asgari ücretteki kayıp 50 Euro'yu geçti: 20 Haziran'da 442 Euro'ya denk gelen asgari ücret, şimdi 390 Euro!

Türkiye ihracat tarihinde bir ilk! Dünya ihracatından aldığı pay yüzde 1,04 oldu!

Euro/TL yeni rekorunu kırdı! Euro 30 liraya koşuyor! 


Geri Dön