29 / 04 / 2024

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Konyalılara müjdeyi verdi! KonyaRay'da hat sayısını 4'e çıkartacağız

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Konyalılara müjdeyi verdi! KonyaRay'da hat sayısını 4'e çıkartacağız

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, KonyaRay Projesinin birinci etabı olan 17,4 kilometrelik Konya Gar ile Kayacık Lojistik Merkezi arasına yeni bir hattın daha ilave edileceğini açıkladı.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, KonyaRay Projesi ile ilgili Konyalılara müjdeli haberi verdi. Projenin birinci etabı olan 17,4 kilometrelik Konya Gar ile Kayacık Lojistik Merkezi arasına yeni bir hat daha ilave ederek, toplam hat sayısını dörde çıkaracaklarını açıkladı. 

KONYARAY PROJESİ 45,9 KİLOMETRE UZUNLUĞUNDA

Uraloğlu, Konya Çevre Yolu şantiyesindeki çalışmaları inceledi. Ardından KonyaRay Banliyö Hattı çalışmalarını da inceleyen Uraloğlu, yetkililerden bilgi aldı. Uraloğlu, projenin 45,9 kilometre uzunluğunda olduğunu söyledi.

Projenin, üç ayrı etap halinde inşa edileceğini aktaran Uraloğlu, proje ile ilgili önemli bilgiler verdi. Uraloğlu  projenin birimci etabı olan 17,4 kilometrelik Konya Gar–Kayacık Lojistik Merkezi arasına yeni bir hat daha ilave ederek, toplam hat sayısını 4'e çıkartıklarını açıklayarak şu ifadeleri kullandı: '' İki hattan YHT, iki hattan banliyö ve konvansiyonel hat işletmeciliği yapacağız. 13 peronun bulunduğu banliyö sistemi, sanayi bölgesine de hizmet edecek." ifadelerine yer verdi. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Konyalılara müjdeyi verdi! KonyaRay da hat sayısını 4 e çıkartacağız 

KONYA'YA METRO GELİYOR!

Uraloğlu, proje ile ilgili olarak bazı bilgiler verdi. Projenin,  havaalanından şehir merkezine ve YHT garına bağlantı sağlayacaklarını belirtti.

Kente yapılması planlanan metroyla ilgili de bilgi veren Uraloğlu, kredi görüşmelerinin sonlanmak üzere olduğunu, yıl içinde ilk kazmayı vuracaklarını ifade ettti. 

Bakan Uraloğlu, projenin titizlikle yürütüldüğünü vurgulayarak, “Projede emeği geçen ve bu önemli aşamaya getiren işçisinden mühendisine tüm TCDD ve Konya Büyükşehir Belediyesi ile yüklenici firma çalışanlarına teşekkür ediyorum.

<#resim23 

KonyaRay Projesi’nin şimdiden başta Konya olmak üzere tüm ülkemiz adına hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Konya'daki Programa, AK Parti Konya milletvekilleri, Vali Vahdettin Özkan, Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı da katılım sağladı. 

Konyaray Banliyö Hattı'nın protokolü imzalandı! 
Konyaray'da deneme seferleri başladı!

Geri Dön